Liste over Hviterusslands regjeringssjefer

Wikimedia-listeartikkel

Under følger en liste over Hviterusslands regjeringssjefer:

Den hviterussiske folkerepublikk 1918–1920Rediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
Folkesekretariatets formenn
  Jazep Varonka
(1891–1952)
1918 BSG
  Raman Skіrmunt
(1868–1939)
1918
  Ivan Sierada
(1879–1943)
1918 BPS-F
Ministerrådets formenn
  Anton Lutskjevіtsj
(1884–1942)
1918–1919 BSDP
  Vatslaw Lastowskі
(1883–1938)
1919 1920 BPS-R

Den hviterussiske eksilregjeringenRediger

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Merknad
Ministerrådets formenn
  Vatslaw Lastowskі
(1883–1938)
1920–1923 BPS-R
  Aljaksandr Tsvіkjevіtsj
(1888–1937)
1923–1925 BPS-F
  Pjotr Kratsiewskі
(1879–1928)
1925–1928
(døde)
BPS-F Formennene for Rada
  Vasil Zakharka
(1877–1943)
1928–1943
(døde)
BPS-F
  Mіkola Abramtsjyk
(1903–1970)
1943–1946
  Awhen Kalubovіtsj
(1910–1987)
1946–1948

Den sosialistiske sovjetrepublikken Hviterussland 1920–1922 / Den hviterussiske sosialistiske sovjetrepublikk 1922–1991 / Republikken Hviterussland 1991–Rediger

      KP(b)B / KPB       Uavhengig

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Merknad
Formenn for Folkekommissærenes råd
  Aljaksandr Tsjarvjakow
(1892–1937)
1920–1924 KP(b)B
  Jazep Adamovіtsj
(1896–1937)
1924–1927 KP(b)B
  Mіkalaj Haladzied
(1894–1937)
1927–1937 KP(b)B
  Danila Valkovitsj
(1900–1937)
1937 KP(b)B
  Apanas Kavaljow
(1903–1993)
1937–1938 KP(b)B
  Kuzma Kіsialjow
(1903–1977)
1938–1940 KP(b)B
  Ivan Bylinski
(1903–1976)
1940–1944 KP(b)B
  Pantsieljajmon Panamarenka
(1902–1984)
1944–1946 KP(b)B
Ministerrådets formenn
  Pantsieljajmon Panamarenka
(1902–1984)
1946–1948 KP(b)B
  Aljaksiej Kljasjtsjow
(1905–1968)
1948–1953 KP(b)B
i 1952 omdøpt til
KPB
  Kіryl Mazuraw
(1914–1989)
1953–1956 KPB
  Mіkalaj Awkhіmovіtsj
(1907–1996)
1956–1959 KPB
  Tsіkhan Kіsialjow
(1917–1983)
1959–1978 KPB
  Aljaksandr Aksionaw
(1924–2009)
1978–1983 KPB
  Uladzіmіr Brovіkaw
(1931–1992)
1983–1986 KPB
  Mіkhaіl Kavaljow
(1925–2007)
1986–1990 KPB
  Vjatsjaslaw Kjebіtsj
(1936-)
1990–1994 KPB
(til 1991)
Uavhengig
(fra 1991)
Statsministre
  Mіkhaіl Tsjyhіr
(1948–)
1994–1996 Uavhengig
  Siarhjej Lіnh
(1937–)
1996–1997 Uavhengig Fungerende statsminister
1997–2000
  Uladzіmіr Jarmosjyn
(1942–)
2000 Uavhengig Fungerende statsminister
2000–2001
  Hjenadz Navіtskі
(1949–)
2001 Uavhengig Fungerende statsminister
2001–2003
  Siarhjej Sіdorskі
(1954–)
2003 Uavhengig Fungerende statsminister
2003–2006
2006 Fungerende statsminister
2006–2010
  Mіkhaіl Mjasnikovitsj
(1950–)
2010–2014 Uavhengig
  Andrej Kabjakow
(1960-)
2014–2018 Uavhengig
  Siarhjej Rumas
(1969–)
2018–2020 Uavhengig
  Raman Halowtsjenka
(1973–)
2020 Uavhengig

KilderRediger

  • «Belarus». World Statesmen.org. Besøkt 22. mars 2018.