Liste over Aserbajdsjans statsministre

Under følger en oversikt over Aserbajdsjans statsministre siden 1991:

      Azərbaycan Kommunist Partiyası (AKP)       Uavhengig       Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası (AXC)       Militær       Yeni Azərbaycan Partiyası (YAP)

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Merknad
Azərbaycan Respublikasının Nazirlər Sovetinin sədri
(Formann for Ministerrådet i Republikken Aserbaidsjan)
Złożenie listów uwierzytelniających przez ambasadora Azerbejdżanu (1).jpg Həsən Həsənov
(1940–)
5. februar 1991–7. februar 1991 AKP
Azərbaycan Respublikasının Baş naziri
(Republikken Aserbajdsjans statsminister)
Złożenie listów uwierzytelniających przez ambasadora Azerbejdżanu (1).jpg Həsən Həsənov
(1940–)
7. februar 1991–4. april 1992 AKP
(1991)
Uavhengig
(fra 1991)
Emblem of Azerbaijan.svg Feyruz Mustafayev
(1933–2018)
4. april 1992–16. mai 1992 Uavhengig Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin vəzifəsini icra edən
(Republikken Aserbajdsjans fungerende statsminister)
Emblem of Azerbaijan.svg Rəhim Hüseynov
(1936–)
16. mai 1992–26. januar 1993 Uavhengig
Emblem of Azerbaijan.svg Əli Məsimov
(1953–)
26. januar 1993–28. april 1993 AXC Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin vəzifəsini icra edən
(Republikken Aserbajdsjans fungerende statsminister)
Pənah Hüseyn.jpg Pənah Hüseynov
(1957–)
28. april 1993–30. juni 1993 AXC
Emblem of Azerbaijan.svg Surət Hüseynov
(1959–)
30. juni 1993–7. oktober 1994 Militær
Emblem of Azerbaijan.svg Fuad Quliyev
(1941–)
7. oktober 1994–2. mai 1995 YAP Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin vəzifəsini icra edən
(Republikken Aserbajdsjans fungerende statsminister)
2. mai 1995–20. juli 1996
Artur Rasizadə (2009).jpg Artur Rasizadə
(1935–)
20. juli 1996–26. november 1996 YAP Fungerende statsminister
Azərbaycan Respublikası Baş nazirin birinci müavini
(Republikken Aserbajdsjans første-visestatsminister)
26. november 1996–18. oktober 1998
18. oktober 1998–24. oktober 1998 Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin səlahiyyətlərini icra edən
(Republikken Aserbajdsjans fungerende statsminister)
24. oktober 1998–4. august 2003
Prezident İlham Əliyev - VOA.jpg İlham Əliyev
(1961–)
4. august 2003–31. oktober 2003 YAP
Artur Rasizadə (2009).jpg Artur Rasizadə
(1935–)
31. oktober 2003–4. november 2003 YAP Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin birinci müavinin səlahiyyətlərini icra edən
(Republikken Aserbajdsjans fungerende statsminister)
4. november 2003–21. april 2018
Novruz İsmayıl oğlu Məmmədov.jpg Novruz Məmmədov
(1947–)
21. april 2018– YAP

KilderRediger