Lise Knudsen

Lise Knudsen
Lise Knudsen.jpg
Født12. august 1962Rediger på Wikidata (58 år)
KongsbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, komponist, barnebokforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Språklig samlings litteraturpris (2007)Rediger på Wikidata

Lise Knudsen (født 12. august 1962Kongsberg) er en norsk barnebokforfatter, komponist og musiker

Hun er cand. polit., og har arbeidet som musikklærer, organist og kordirigent, lektor og amanuensis i samfunnsfag og som universitetsstipendiat i sosiologi ved Universitetet i Oslo før hun debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1994 med ungdomsromanen Novemberlys. Som komponist har hun skrevet i flere sjangre: større bestillingsverk med bl.a. teatermusikk, korverk, to helaftens musikkspill samt sanger og musikk til lydbøker for barn.

I tillegg til skjønnlitteratur har hun skrevet boken Samfunnslære (1995) og bidratt med dikt i Tone Bianca Dahls Korkunst (Cantando Musikkforlag, 2002).

BibliografiRediger

  • Svartbergets hemmelighet (Tussilago, 2016)
  • Samtidsdramatikk 2013 (Transit, 2013)
  • Uten dekning (Tussilago, 2013)
  • El Dorado (Gyldendal, 2009)
  • Med plekter i lomma (Gyldendal, 2008)
  • Svarte vinger (Gyldendal, 2007)
  • Maskespill (Gyldendal, 2005)
  • Spindelvev (Gyldendal, 2004)
  • I snublefart (Gyldendal, 2003)
  • Maria og Minotaurus (Omnipax, 2001)
  • Maria (Lydbokforlaget, 2001)
  • Maria og Magnus (Gyldendal Tiden, 2000)
  • Maria midtimellom (Gyldendal Tiden, 1999)
  • Maria – snart skolejente (Gyldendal Tiden, 1998)
  • Novemberlys (Gyldendal, 1994)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Kyrre Andreassen
Vinner av Språklig samlings litteraturpris
Neste mottaker:
Heidi Marie Kriznik