Åpne hovedmenyen
Leif Silbersky
Leif Silbersky 2015-08-25 002.jpg
Født8. mars 1938 (81 år)
Malmö
Utdannet ved Lunds universitet
Beskjeftigelse Skribent, dikterjurist, advokat
Nasjonalitet Sverige

Leif Silbersky (født 8. mars 1938 i Malmö, Sverige) er en svensk advokat og forfatter.

Silbersky er en av Sveriges mest kjente advokater.[1] Han har siden 1970-tallet hatt befatning med mange av de mest profilerte sakene i samtidig svensk rett, som forsvarer i kriminalsaker og som advokat ved private søksmål. Han er også mye benyttet av svensk presse som juridisk ekspertkommentator. I året 2005 var han ifølge statistikk publisert i fagtidsskriftet Legally Yours den mest omtalte advokat i svensk presse.

I 1974 debuterte Silbersky som krimforfatter med romanen Mord bäste broder, skrevet sammen med Olov Svedelid. Dette ble begynnelsen på en lang serie kriminalromaner med den aldrende jødiske advokaten Rosenbaum i hovedrollen.

Utover kriminalromaner har Silbersky forfattet juridisk sakprosa, debattbøker og en selvbiografi.

BibliografiRediger

Romaner med Olov Svedelid som medforfatterRediger

  • Mord bäste broder (1974)
  • Anbud från döden (1975)
  • Döden skriver brev (1976)
  • Sista vittnet (1977)
  • Straffspark (1978)
  • Bländverk (1979)
  • Målbrott (1980)
  • Dödens barn (1981)
  • Dina dagar är räknade (1982)
  • Ont blod (1983)
  • Villfarelsen (1984)
  • Villebrådet (1985)
  • Bilden av ett mord (1986)
  • Narrspel (1988)
  • Sprängstoff (1989)
  • En röst för döden (1990)
  • Döden tar inga mutor (1992)
  • Och tiden den stod stilla (1992)
  • Svart är dödens färg (1993)
  • Skrivet i blod (1994)
  • Den stora tystnaden (1995)
  • Gå i döden (1996)
  • Mördaren har inga vänner (1998)
  • Den sista lögnen (2000)
  • Upplösningen (2002)
  • Hämnden är aldrig rättvis (2006)

ReferanserRediger

  1. ^ Lisa Bergman (17. oktober 2008): Leif Silbersky, advokat Fokus.se, hentet 7. juni 2013