Lea Thompson

amerikansk skuespiller
Lea Thompson
Lea Thompson by Gregg Bond (2008).jpg
Født31. mai 1961[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (59 år)
RochesterRediger på Wikidata
Ektefelle Howard Deutch (1989–)Rediger på Wikidata
Barn Zoey DeutchRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Ballettdanser, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, regissørRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1982
IMDbIMDb

Lea Katherine Thompson (født 31. mai 1961 i Rochester i Minnesota) er en amerikansk skuespiller og regissør.

Lea har en egen TV-serie; Caroline in the City, og har spilt i en rekke filmer, blant annet som moren til Michael J. Fox i Tilbake til fremtiden-trilogien. Hun har også spilt i flere teateroppføringer.

FilmografiRediger

  • Haisommer 3 (1983) – Kelly Ann Bukowski
  • All the Right Moves (1983) – Lisa Litski
  • De unge tapre (1984) – Erica Mason
  • The Wild Life (1984) – Anita
  • Tilbake til fremtiden (1985) – Lorraine Baines McFly
  • SpaceCamp (1986) – Kathryn Fairly
  • Howard the Duck (1986) – Beverly Switzler
  • Some Kind of Wonderful (1987) – Amanda Jones
  • Casual Sex? (1988) – Stacey
  • Tilbake til fremtiden II (1989) – Lorraine Baines/McFly/Tannen
  • Tilbake til fremtiden III (1990) – Maggie McFly/Lorraine McFly
  • Article 99 (1992) – Dr. Robin Van Dorn
  • Dennis the Menace (1993) – Alice Mitchell
  • The Beverly Hillbillies (1993) – Laura Jackson
  • The Little Rascals (1994) – Ms. Roberts
  • The Unknown Cyclist (1998) – Melissa Cavatelli
  • Fish Don't Blink (2002) – Clara
  • Haunted Lighthouse (Short) (2003) – Peg Van Legge
  • Come Away Home (2005) – Carol
  • 10 Tricks (2006) – Grace
  • California Dreaming (2007) – Ginger Gainor
  • Senior Skip Day (2008) – Cathleen Harris
  • Spy School (2008) – Claire Miller
  • Exit Speed (2008) – Maudie McMinn
  • The Check (short) (2009) – Darla
  • Balancing the Books (2009) – Rebecca
  • Splinterheads (2009) – Susan Frost
  • Rock Slyde (2009) – Master Bartologist
  • PrettyFace (2010) – Mary Penny
  • Adventures of a Teenage Dragonslayer (2010) – Laura

ReferanserRediger

  1. ^ GeneaStar, Lea Thompson, thompsonlea
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Lea Thompson, 1306175
  3. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Lea Thompson, 78102
  4. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Lea Katherine Thompson, 78101

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.