Åpne hovedmenyen
Forfatterparet «Lars Kepler» i 2012
Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril på den svenske Bokmässan i 2010.

Lars Kepler er et pseudonym som benyttes av det svenske forfatterekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril når de sammen skriver kriminalromaner om «kommissarie Joona Linna».

Da «Lars Kepler» hadde stor suksess med den første boken Hypnotisøren var det et mysterium hvem som skjulte seg bak pseudonymet, og mye spekulasjoner i svensk presse. De to forfatterne var da vel etablerte, og hadde hver for seg utgitt kjente og kritikerroste bøker.[1]

BibliografiRediger

Joona Linna-serien:

  • Hypnotisøren, 2009 (norsk utgave 2010)
  • Paganinikontrakten, 2010
  • Ildvitnet, 2011 (norsk utgave 2012)
  • Sandmannen, 2012 (norsk utgave 2013)
  • Stalker, 2014
  • Kaninjegeren, 2016
  • Lazarus, 2018

Andre utgivelser:

  • Playground, 2015

ReferanserRediger

  1. ^ Side 6. Krim. Programmet for krimfestivalen i Oslo, mars 2013, Cappelen Damm.

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.