Lars Ahlin

svensk skribent
Lars Ahlin
Lars Ahlin 1960.jpg
Født4. april 1915[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Sundsvall[5]Rediger på Wikidata
Død11. mars 1997[1][3]Rediger på Wikidata (81 år)
StockholmRediger på Wikidata
Ektefelle Gunnel Ahlin[5]Rediger på Wikidata
Barn Per AhlinRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent[5], novelleforfatter[5], romanforfatter[5]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser
10 oppføringer
Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris (1988), Doblougprisen (1963), æresdoktor, Aniara-prisen (1983), De Nios Stora Pris (1960), Östersunds-Postens litteraturpris (1958), Signe Ekblad-Eldhs pris (1970), Svenska Akademiens nordiske pris (1995), Kellgrenprisen (1982), æresdoktor ved Umeå universitetRediger på Wikidata

Lars Ahlin (født 4. april 1915 i Sundsvall, død 10. mars 1997) var en svensk forfatter. Gift i 1946 med Gunnel Ahlin.

BibliografiRediger

  • Tåbb med manifestet (1943)
  • Inga ögon väntar mig 1944
  • Min död är min 1945
  • Storm kring Ahlin 1945
  • Om 1946
  • Jungfrun i det gröna 1947
  • Fångnas glädje 1947
  • Egen spis 1948
  • Lekpaus 1948
  • Eld av eld 1949
  • Huset har ingen filial 1949
  • Ung man med manifest 1951
  • Fromma mord 1952
  • Kanelbiten 1953
  • Stora glömskan 1954
  • Kvinna, kvinna 1955
  • Natt i marknadstältet (1957)
  • Gilla gång 1958
  • Nattens ögonsten 1958 (illustrert av Håkan Bonds)
  • Bark och löv 1961
  • Tal på Övralid 1983, 1983
  • Kommer hem och är snäll 1984
  • Sjätte munnen 1985
  • Vaktpojkens eld 1986
  • Din livsfrukt 1987
  • 4 pjäser 1990
  • De sotarna! De sotarna! 1990
  • Det florentinska vildsvinet 1991
  • Estetiska Essayer 1994
  • Sjung för de dömda! 1995
  • Breviarium 1996
  • Landsatt per fallskärm 2002
  • Som guld i glöd 2007

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

Årstall Pris Boktittel
1995 Svenska Akademiens nordiska pris
1992 Ivar Lo-Johanssons personliga pris
1991 Gerard Bonniers pris
1990 Augustprisen De sotarna! de sotarna!
1988 Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris
1983 Aniara-prisen
Övralidsprisen
1982 Kellgrenprisen
1970 Signe Ekblad-Eldhs pris
1969 Æresdoktor ved Umeå universitet
1966 Litteraturfrämjandets stora pris
1963 Doblougprisen
1962 Litteraturfrämjandets stora romanpris
1960 De Nios stora pris
1957 Boklotteriets stipend
1955 BMF-plaketten
1954 Tidningen VIs litteraturpris
1944 Svenska Dagbladets litteraturpris

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Lars-Ahlin, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  3. ^ a b Proleksis Encyclopedia, oppført som Lars Gustav Ahlin, Proleksis enciklopedija ID 6493
  4. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id ahlin-lars, besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ a b c d e Nouveau Dictionnaire des auteurs de tous les temps et de tous les pays, side(r) 26, bind 1

Eksterne lenkerRediger