Åpne hovedmenyen

Lars Ahlin

svensk skribent
Lars Ahlin
Lars Ahlin 1960.jpg
Født4. april 1915[1][2][3][4]
Sundsvall[5]
Død11. mars 1997[1] (81 år)
Stockholm
Ektefelle Gunnel Ahlin
Barn Per Ahlin
Beskjeftigelse Forfatter[5], novelleforfatter[5], romanforfatter[5]
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser
10 oppføringer
Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris (1988), Doblougprisen (1963), æresdoktor, Aniara-prisen (1983), De Nios Stora Pris (1960), Östersunds-Postens litteraturpris (1958), Signe Ekblad-Eldhs pris (1970), Svenska Akademiens nordiske pris (1995), Kellgrenprisen (1982), æresdoktor ved Umeå universitet

Lars Ahlin (født 4. april 1915 i Sundsvall, død 10. mars 1997) var en svensk forfatter. Gift i 1946 med Gunnel Ahlin.

BibliografiRediger

  • Tåbb med manifestet (1943)
  • Inga ögon väntar mig 1944
  • Min död är min 1945
  • Storm kring Ahlin 1945
  • Om 1946
  • Jungfrun i det gröna 1947
  • Fångnas glädje 1947
  • Egen spis 1948
  • Lekpaus 1948
  • Eld av eld 1949
  • Huset har ingen filial 1949
  • Ung man med manifest 1951
  • Fromma mord 1952
  • Kanelbiten 1953
  • Stora glömskan 1954
  • Kvinna, kvinna 1955
  • Natt i marknadstältet (1957)
  • Gilla gång 1958
  • Nattens ögonsten 1958 (illustrert av Håkan Bonds)
  • Bark och löv 1961
  • Tal på Övralid 1983, 1983
  • Kommer hem och är snäll 1984
  • Sjätte munnen 1985
  • Vaktpojkens eld 1986
  • Din livsfrukt 1987
  • 4 pjäser 1990
  • De sotarna! De sotarna! 1990
  • Det florentinska vildsvinet 1991
  • Estetiska Essayer 1994
  • Sjung för de dömda! 1995
  • Breviarium 1996
  • Landsatt per fallskärm 2002
  • Som guld i glöd 2007

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Lars Ahlin, biography/Lars-Ahlin
  2. ^ data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12037772j
  3. ^ Brockhaus Enzyklopädie, 9. okt. 2017, Lars Ahlin, ahlin-lars
  4. ^ Nationalencyklopedin, 9. okt. 2017, Lars Ahlin, lars-ahlin
  5. ^ a b c d Nouveau Dictionnaire des auteurs de tous les temps et de tous les pays, 26, 1

Eksterne lenkerRediger