Åpne hovedmenyen

Kristina Sandberg

svensk forfatter
Kristina Sandberg
Kristina Sandberg in Oct, 2014 (cropped).jpg
Født3. desember 1971 (47 år)
Sundsvall
Beskjeftigelse Forfatter, forfatter
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser

Marie Kristina Sandberg (født 3. desember 1971 i Sundsvall) er en svensk forfatter.

Sandberg vokste opp i Sundsvall. Hun debuterte med I vattnet flyter man i 1997. I 2008 fikk hun Norrlands litteraturpris med begrunnelsen «hennes text bränner som en svetslåga».[2]

For romanen Liv till varje pris fikk hun Augustprisen 2014. Juryens begrunnelse ved nomineringen lød: «Vissa livsresor förblir osynliga. Romanen Liv till varje pris är sista delen i en trilogi där varje del utgör ett eget helt. Med sitt epos om hemmafrun Maj visar Kristina Sandberg att inom en örnsköldsviksvånings väggar kan rymmas en hel odyssé. Med distans och empati skildras ett skört och sårigt familjeliv i välfärdsstaten. Noggrant registreras matoset, tvättångorna, havsbrisens farliga sälta. Vi står bredvid Maj i köket med livets stora frågor och vad kan hon hitta på åt dem till middag?»[3]

BibliografiRediger

  • 1997I vattnet flyter man
  • 2000Insekternas sång
  • 2003Ta itu
  • 2010Att föda ett barn
  • 2012Sörja för de sina
  • 2014Liv till varje pris

Priser och utmärkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.svenskaakademien.se/press/doblougska-priset-8
  2. ^ «Författarpresentation: Kristina Sandberg». Norstedts. Arkivert fra originalen 2. september 2010. Besøkt 21. april 2011. 
  3. ^ «Dessa har nominerats till Augustpriset 2014». Augustpriset. Besøkt 20. oktober 2014. 
  4. ^ «Doblougska priset». Svenska Akademien. 24. mai 2016. Besøkt 6. juni 2016. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.