Kristian Kristensen (artist)

Kristian Kristensen
Nr17 Kristian Kristensen rockefeller2016.jpg
Kristian Kristensen på Rockefeller
Født12. mai 1992 (28 år)
HarstadRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger og låtskriver
Nasjonalitet Norsk
Musikalsk karriere
SjangerPop, singer/songwriter
Aktive år2013-
PlateselskapWarner Music Norway
Nettstedhttp://www.kristiankristensen.no/
IMDbIMDb

Kristian Kristensen (født 12. mai 1992) er en låtskriver og artist fra Harstad som ble først kjent som deltager i det norske TV-programmet The Voice i 2013.[1]

KarriereRediger

Før sin deltagelse i The Voice, prøvde Kristian Kristensen seg som musiker med sitt band No Name - No Fame. De nådde ikke finalen i X Factor i 2009,[2] men fire år senere kom han seg til semifinalen i The Voice som solo-artist.[3]

I perioden 2013-2015 jobbet han med å skrive- og komponere egne låter, og i 2015 vant han finalen i NRK P3s Urørt, med låten «Lyset», og ble kort tid etter signert til Warner Music Norway.[4]

I etterkant av dette, har han utgitt en rekke singler, og i 2015 kom han med sin første EP Før Det Blir For Seint. Samtlige av låtene på EP-en er skrevet og sunget på dialekt, med unntak av hans tolkning av låta «Nella Fantasia».

I 2016 ga han ut singelen «Varm», etterfulgt av «Tårnet» i 2017 som begge har hatt over 2 millioner strømminger på Spotify.

KonserterRediger

Kristensen startet sin konsertkarrière på TV, og har siden spilt en rekke konserter. I 2016 startet han en turné hvor han blant annet opptrådte i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.[5] Han gjestet også NRK P3-scenen under den norske bransjefestivalen by:Larm i 2016, året etter å ha vunnet Urørt på samme festival.[6]

DiskografiRediger

Studioalbum
Singler
  • «Lyset» (2015)
  • «Rusen Våkner Igjen» (2015)
  • «Kan Du Lære Mæ?» (2016)
  • «Du Som Snakke» (2016)
  • «Nella Fantasia» (2016)
  • «Varm» (2016)
  • «Tårnet» (2017)
EP-er
  • Før Det Blir For Seint (2016)

Utmerkelser og nominasjonerRediger

År Organisasjon Pris Verk Resultat
2017 Spellemannprisen[7] Årets Låt «Kan Du Lære Mæ?» Nominert
Musikkforleggerprisen[8] Årets verk, populærmusikk «Kan Du Lære Mæ?» Vinner

ReferanselisteRediger

  1. ^ «Kristian Kristensen signerer med Warner Music Norway». Mynewsdesk (norsk). Besøkt 9. mars 2017. 
  2. ^ «- Jan Fredrik hater dem uansett». Dagbladet.no (norsk). 23. oktober 2009. Besøkt 8. mars 2017. 
  3. ^ Sundquist, Morten I. Jensen og Hanna (6. desember 2013). «Kristian ute av The Voice». ht.no. Besøkt 8. mars 2017. 
  4. ^ «Kristian Kristensen - Bio». Mynewsdesk (tysk). Besøkt 8. mars 2017. 
  5. ^ «Kristian Kristensens nye singel ute nå». Mynewsdesk (norsk). Besøkt 9. mars 2017. 
  6. ^ «Warner:Larm på by:Larm 2016». Mynewsdesk (norsk). Besøkt 9. mars 2017. 
  7. ^ Design, Defy. «Spellemannprisen». Arkivert fra originalen 6. januar 2017. Besøkt 30. mars 2017. 
  8. ^ «Her er vinnerne av Musikkforleggerprisen». ballade.no. 22. mars 2017. 

Eksterne lenkerRediger