Åpne hovedmenyen
Kristian Kristensen
Nr17 Kristian Kristensen rockefeller2016.jpg
Kristian Kristensen på Rockefeller
Født12. mai 1992 (27 år)
Harstad
Beskjeftigelse Sanger og låtskriver
Nasjonalitet Norsk
Musikalsk karriere
Sjangerpop, singer/songwriter
Aktive år2013-
PlateselskapWarner Music Norway
Nettstedhttp://www.kristiankristensen.no/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kristian Kristensen (født 12. mai 1992) er en låtskriver og artist fra Harstad som ble først kjent som deltager i det norske TV-programmet The Voice i 2013.[1]

Innhold

KarriereRediger

Før sin deltagelse i The Voice, prøvde Kristian Kristensen seg som musiker med sitt band No Name - No Fame. De nådde ikke finalen i X Factor i 2009,[2] men fire år senere kom han seg til semifinalen i The Voice som solo-artist.[3]

I perioden 2013-2015 jobbet han med å skrive- og komponere egne låter, og i 2015 vant han finalen i NRK P3s Urørt, med låten «Lyset», og ble kort tid etter signert til Warner Music Norway.[4]

I etterkant av dette, har han utgitt en rekke singler, og i 2015 kom han med sin første EP Før Det Blir For Seint. Samtlige av låtene på EP-en er skrevet og sunget på dialekt, med unntak av hans tolkning av låta «Nella Fantasia».

I 2016 ga han ut singelen «Varm», etterfulgt av «Tårnet» i 2017 som begge har hatt over 2 millioner strømminger på Spotify.

KonserterRediger

Kristensen startet sin konsertkarrière på TV, og har siden spilt en rekke konserter. I 2016 startet han en turné hvor han blant annet opptrådte i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.[5] Han gjestet også NRK P3-scenen under den norske bransjefestivalen by:Larm i 2016, året etter å ha vunnet Urørt på samme festival.[6]

DiskografiRediger

Studioalbum
Singler
  • «Lyset» (2015)
  • «Rusen Våkner Igjen» (2015)
  • «Kan Du Lære Mæ?» (2016)
  • «Du Som Snakke» (2016)
  • «Nella Fantasia» (2016)
  • «Varm» (2016)
  • «Tårnet» (2017)
EP-er
  • Før Det Blir For Seint (2016)

Utmerkelser og nominasjonerRediger

År Organisasjon Pris Verk Resultat
2017 Spellemannprisen[7] Årets Låt «Kan Du Lære Mæ?» Nominert
Musikkforleggerprisen[8] Årets verk, populærmusikk «Kan Du Lære Mæ?» Vinner

ReferanselisteRediger

  1. ^ «Kristian Kristensen signerer med Warner Music Norway». Mynewsdesk (norsk). Besøkt 9. mars 2017. 
  2. ^ «- Jan Fredrik hater dem uansett». Dagbladet.no (norsk). 23. oktober 2009. Besøkt 8. mars 2017. 
  3. ^ Sundquist, Morten I. Jensen og Hanna (6. desember 2013). «Kristian ute av The Voice». ht.no. Besøkt 8. mars 2017. 
  4. ^ «Kristian Kristensen - Bio». Mynewsdesk (tysk). Besøkt 8. mars 2017. 
  5. ^ «Kristian Kristensens nye singel ute nå». Mynewsdesk (norsk). Besøkt 9. mars 2017. 
  6. ^ «Warner:Larm på by:Larm 2016». Mynewsdesk (norsk). Besøkt 9. mars 2017. 
  7. ^ Design, Defy. «Spellemannprisen». Arkivert fra originalen 6. januar 2017. Besøkt 30. mars 2017. 
  8. ^ «Her er vinnerne av Musikkforleggerprisen». ballade.no. 22. mars 2017. 

Eksterne lenkerRediger