Kristian Halse

norsk politiker
Kristian Halse
Født14. desember 1926Rediger på Wikidata
StangvikRediger på Wikidata
Død6. november 2018Rediger på Wikidata (91 år)
Beskjeftigelse Politiker, lærer, lyrikerRediger på Wikidata
Parti VenstreRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Kristian Halse (1926-2018) var en dikter og lærer fra Stangvik i Møre og Romsdal, han var bosatt i Mosjøen.

Han flyttet til Vefsn da han fikk arbeid som lærer ved Vefsn folkehøgskole i 1951. Her arbeidet han til han i 1960 ble ansatt ved Mosjøen videregående skole, som var arbeidsplassen hans til 1991.

Han var vararepresentant fra Nordland til Stortinget 1969-73 for partiet Venstre. Fra oktober 1972 møtte han et år som fast representant og medlem i landbrukskomiteen.

BibliografiRediger

Kristian Halse har skrevet jubileumsbøker for:

  • Vefsn Venstre (1983)
  • Mosjøen Idrettslag (1992)
  • Mosjøen mannskor (1993)
  • Vefsn folkehøgskole (1999)
  • Mosjøen orkesterforening (2001)
  • Olderskog skole (2004)

Representert iRediger

Eksterne lenkerRediger