Åpne hovedmenyen
Kolbjørn Knudsen
Kolbjorn knudsen.jpg
Svensk fjernsynsteater 1961: Ur Peer Gynt.
FødtKolbjørn Knudsen
13. oktober 1897[1]
Bergen
Død8. januar 1967[1] (69 år)
Göteborg
Gravlagt Kvibergs kyrkogård
Barn Leif Knudsen
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Norge
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kolbjørn Knudsen (født 13. oktober 1897 i Bergen Norge, død 8. januar 1967 i Göteborg), var en norskfødt svensk skuespiller. Benevnes også som Kolbjörn Knudsen eller Colbjörn Knudsen.

Knudsen var elev ved Lorensbergsteatern i Göteborg 1919-1922, han debuterte på scenen 1923 og var engasjert ved Lorensbergsteatern til 1927. Kolbjørn Knudsen flyttet over til Konserthusteatern før han kom til Stockholm og Dramaten i 1927. Han vendte tilbake til Göteborg og Lorensbergsteatern i 1932 og arbeidet der fram til 1934 da han ble engasjert ved Göteborgs stadsteater.

Innhold

FilmografiRediger

LangfilmRediger

  • 1963 Nattverdsgjestene … Knut Aronsson, klokker
  • 1961Briggen Tre Liljor … godseier Sintor
  • 1957Synnøve Solbakken … Nordhaugsbonden, Knuts far
  • 1957Ingen morgondag .... Bergas, Astrids mann
  • 1956Den blå tulipan ... prost Frithiof Bergzell (Original tittel: Där möllorna gå ...)
  • 1955Vildfugler … skipskaptein Hern, Lenas og Esters far
  • 1954Seier i mørket … Anders Johansson, bonde, Gustafs far
  • 1953Ingen mans kvinna .... Jonas Persson
  • 1953Veien til Klockrike .... Ingas far (kreditert som Colbjörn Knudsen)
  • 1953Barabbas … oppsynsmann i koppergruven på Kypros
  • 1952Kärlek .... Brandeus, prost
  • 1949Kärleken segrar .... Hartman, lege, svensk røde korssjef
  • 1948Lappblod .... Oula, rik same
  • 1948Havnebyen .... sjømann (scene klippet bort i den endelige filmen)
  • 1947Rallare .... Holmberg, baneingeniør
  • 1947Maj på Malø .... "Marseljäsarn", skurk
  • 1946Ødemarkspresten .... Huggen, sadistisk gruveformann
  • 1945Flickorna i Småland .... Måns Tattare
  • 1945Svarta rosor .... doktor Wingård, lege (ikke kreditert)
  • 1944 Sangerprinsen .... kong Oscar I (Originaltittel: Prins Gustaf)
  • 1944Flickan och Djävulen .... bonden Klas
  • 1944Vi behöver varann … en arbeider i Konsumbutikken
  • 1944Jeg er ild og luft .... skuespiller ved Stora Teatern
  • 1943Livet på landet .... Carl Brockman, godseier
  • 1943Jeg drepte .... Allen, kriminaletterforsker (kreditert som Colbjörn Knudsen)
  • 1943Anna Lans .... politietterforsker
  • 1943Ungt blod .... Karl-Hugo Stadius, lektor
  • 1942Fangen på Vaxholm .... major Rutger Canitz (Original tittel: General von Döbeln)
  • 1937Konflikt … skipsverftarbeider som ruller opp en trosse (ikke kreditert)
  • 1930Charlotte Löwensköld .... Pontus Friman, Karl Arturs venn
  • 1928Synd .... kafégjest

TVRediger

  • 1958 – Galgmannen .... Christoffer Toll
  • 1960 – Den ljusnande tid
  • 1962 – Generalskan .... Generalen
  • 1962 – Måsarna
  • 1961 – En handelsreisendes død .... Willy Loman
  • 1961 – Ur Peer Gynt
  • 1964 – Slutet på början (The end of the beginning) .... Darry Berrill

KortfilmRediger

  • 1956En vanlig vardag … disponenten
  • 1951Ett hörn i norr

TeaterRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger