Åpne hovedmenyen
Kolbjørn Knudsen
Kolbjorn knudsen.jpg
Svensk fjernsynsteater 1961: Ur Peer Gynt.
Født13. oktober 1897
Norge Bergen, Norge
Død8. januar 1967 (69 år)
Sverige Göteborg, Sverige
Gravlagt Kvibergs kyrkogård
Barn Leif Knudsen
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Norge
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kolbjørn Knudsen (født 13. oktober 1897 i Bergen Norge, død 8. januar 1967 i Göteborg), var en norskfødt svensk skuespiller. Benevnes også som Kolbjörn Knudsen eller Colbjörn Knudsen.

Knudsen var elev ved Lorensbergsteatern i Göteborg 1919-1922, han debuterte på scenen 1923 og var engasjert ved Lorensbergsteatern til 1927. Kolbjørn Knudsen flyttet over til Konserthusteatern før han kom til Stockholm og Dramaten i 1927. Han vendte tilbake til Göteborg og Lorensbergsteatern i 1932 og arbeidet der fram til 1934 da han ble engasjert ved Göteborgs stadsteater.

Innhold

FilmografiRediger

LangfilmRediger

  • 1963 Nattverdsgjestene … Knut Aronsson, klokker
  • 1961Briggen Tre Liljor … godseier Sintor
  • 1957Synnøve Solbakken … Nordhaugsbonden, Knuts far
  • 1957Ingen morgondag .... Bergas, Astrids mann
  • 1956Den blå tulipan ... prost Frithiof Bergzell (Original tittel: Där möllorna gå ...)
  • 1955Vildfugler … skipskaptein Hern, Lenas og Esters far
  • 1954Seier i mørket … Anders Johansson, bonde, Gustafs far
  • 1953Ingen mans kvinna .... Jonas Persson
  • 1953Veien til Klockrike .... Ingas far (kreditert som Colbjörn Knudsen)
  • 1953Barabbas … oppsynsmann i koppergruven på Kypros
  • 1952Kärlek .... Brandeus, prost
  • 1949Kärleken segrar .... Hartman, lege, svensk røde korssjef
  • 1948Lappblod .... Oula, rik same
  • 1948Havnebyen .... sjømann (scene klippet bort i den endelige filmen)
  • 1947Rallare .... Holmberg, baneingeniør
  • 1947Maj på Malø .... "Marseljäsarn", skurk
  • 1946Ødemarkspresten .... Huggen, sadistisk gruveformann
  • 1945Flickorna i Småland .... Måns Tattare
  • 1945Svarta rosor .... doktor Wingård, lege (ikke kreditert)
  • 1944 Sangerprinsen .... kong Oscar I (Originaltittel: Prins Gustaf)
  • 1944Flickan och Djävulen .... bonden Klas
  • 1944Vi behöver varann … en arbeider i Konsumbutikken
  • 1944Jeg er ild og luft .... skuespiller ved Stora Teatern
  • 1943Livet på landet .... Carl Brockman, godseier
  • 1943Jeg drepte .... Allen, kriminaletterforsker (kreditert som Colbjörn Knudsen)
  • 1943Anna Lans .... politietterforsker
  • 1943Ungt blod .... Karl-Hugo Stadius, lektor
  • 1942Fangen på Vaxholm .... major Rutger Canitz (Original tittel: General von Döbeln)
  • 1937Konflikt … skipsverftarbeider som ruller opp en trosse (ikke kreditert)
  • 1930Charlotte Löwensköld .... Pontus Friman, Karl Arturs venn
  • 1928Synd .... kafégjest

TVRediger

  • 1958 – Galgmannen .... Christoffer Toll
  • 1960 – Den ljusnande tid
  • 1962 – Generalskan .... Generalen
  • 1962 – Måsarna
  • 1961 – En handelsreisendes død .... Willy Loman
  • 1961 – Ur Peer Gynt
  • 1964 – Slutet på början (The end of the beginning) .... Darry Berrill

KortfilmRediger

  • 1956En vanlig vardag … disponenten
  • 1951Ett hörn i norr

TeaterRediger

Eksterne lenkerRediger