Knallhardt (orig. Knallhart) er en tysk spillefilm av Detlev Buck fra 2006, etter en ungdomsroman av Gregor Tessnow.

Knallhardt
orig. Knallhart
Generell informasjon
Utgivelsesår2006
Prod.landTyskland
Lengde98 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegiDetlev Buck
ProdusentClaus Boje
ManusforfatterZoran Drvenkar, Gregor Tessnow (bok)
MusikkBert Wrede
SjeffotografKolja Brandt
KlippDirk Grau
Eksterne lenker

Handling rediger

Den femtenårige Michael Polischka (David Kross) må sammen med sin mor Miriam (Jenny Elvers) flytte fra villaen i den velstående bydelen Zehlendorf i Vest-Berlin til den fattige og nedslitte, multietniske bydelen Neukölln. Dr. Peters (Jan Henrik Stahlberg), morens mangeårige samboer, finner henne ikke lenger seksuelt attraktiv og kaster henne derfor ut.

Etter å ha blitt satt på gaten må de flytte inn i en kommunal leilighet mens moren leter etter en mann som kan forsørge dem. Den engleaktige overklassegutten Polischka blir mobbet på skolen og må finne nye overlevelsesstrategier i den tøffe hverdagen. Han blir utsatt for utpressing fra en ungdomsbande. Sammen med skolekameratene Crille (Arnel Taci) og Matze (Kai Müller) bryter han seg inn i en villa i Zehlendorf for å skaffe penger til banden.

Errol (Oktay Özdemir), bandens leder, er imidlertid ikke fornøyd. Men narkolangeren Hamal redder Polischka, og til gjengjeld må Michael jobbe som kurer for Hamal. Hamal utnytter unge gutter til å levere narkotika for ham, men er samtidig en farsfigur for dem.

Først dreier det seg bare om små mengder, men senere får han et større oppdrag. Under dette oppdraget blir han overrasket, og ryggsekken med narkopengene (80 000 euro) havner på et forbipasserende S-tog. Dermed blir Polischka et problem.

En natt får han overrakt en revolver under Autobahn, for å skyte Errol, som ligger bundet på bakken, eller alternativt seg selv. Etter lang tid følger i morgendemringen et skudd.

Istedenfor å dra hjem med sine oppdragsgivere, bestemmer Polischka seg for å melde seg for politiet. Forklaringen for politiet danner filmens rammehandling.

Medvirkende rediger

Utmerkelser rediger

Eksterne lenker rediger