Kim Wilde

engelsk pop-sanger
Kim Wilde
Kim Wilde @ Messeturm (Frankfurt) 2007.jpg
Wilde på konsert i Frankfurt am Main i 2007.
FødtKim Smith
18. november 1960[1][2][3]Rediger på Wikidata (59 år)
Chiswick, London, England
Far Marty WildeRediger på Wikidata
Søsken Ricky WildeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse sanger, låtskriver, gartner, forfatter
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPop, synthpop, New Wave
InstrumentPiano, vokal
Aktive år1980–d.d.
PlateselskapRAK Records, MCA Records, EMI
Nettstedhttp://kimwilde.com
IMDbIMDb

Kim Smith (født 18. november 1960 i Chiswick i London) bedre kjent som Kim Wilde, er en engelsk pop-sanger. Hun er datter av Marty Wilde.

Hun fikk suksess i 1981 med new wave-klassikeren «Kids in America», som kom på andreplass på hitlisten i Storbritannia. Hun fikk først suksess i USA i 1987 med låta «You Keep Me Hangin' On», som er en coverlåt av The Supremes. I 1988 hadde hun en hit med «You Came» som gikk til topps i Danmark og Sverige, og havnet på 3.-plass i Storbritannia. «Never Trust a Stranger» fra samme år gikk også til topps i Sverige, og nådde 7.-plass i Storbritannia. Etter dette har hun kun hatt en førsteplass, med sangen «Anyplace, Anywhere, Anytime» med Nena, i Tyskland (2003).

Siden 1998 har hun jobbet som gartner, ved siden av musikken.

DiskografiRediger

  • Kim Wilde (1981) UK #3, US #86
  • Select (1982) UK #19
  • Catch as Catch Can (1983) UK #90
  • Teases & Dares (1984) UK #66, US #84
  • Another Step (1986) UK #88, US #40
  • Another Step (Deluxe edition 1987) UK #73
  • Close (1988) UK #8, US #114
  • Love Moves (1990) UK #37
  • Love Is (1992) UK #21
  • The Singles Collection 1981–1993 (1993) UK #11
  • Now & Forever (1995)
  • The Very Best of Kim Wilde (2001)
  • Never Say Never (2006)
  • Come Out and Play (2010)
  • Snapshots (2011)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Kim Wilde, 71081
  3. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Kim Wilde, w68d0gxb

Eksterne lenkerRediger

  Engelsk Wikiquote: Kim Wilde – sitater