Åpne hovedmenyen

Kevin Brooks

engelsk forfatter
Kevin Brooks
Født30. mars 1959[1][2][2][3] (60 år)
Pinhoe
Utdannet ved Aston University
Beskjeftigelse Forfatter, science fiction-forfatter, barnebokforfatter
Nasjonalitet Storbritannia

Kevin M. Brooks (født 30. mars 1959 i Exeter, England) er en britisk barnebokforfatter, mest kjent for sine romaner Martyn Pig og Lucas.[4] Han mottok Carnegie Medal in Literature for 2014 for boka The Bunker Diary.[5]

Brooks har studert psykologi og filosofi i Birmingham, Aston University og i London.

Hans forfatterkarriere begynte med utgivelsen av Martyn Pig i 2002. Han vant Branford Boase Award i 2003 og ble nominert til Carnegie Medal. For Lucas (2002) ble han nominert til Guardian Children's Fiction Prize og Booktrust Teenage Prize 2003. Han vant også North East Book Award 2004 og Deutscher Jugendliteraturpreis 2006.

BibliografiRediger

Enkeltstående romaner
  • Martyn Pig (2002)
  • Lucas (2002)
  • Kissing the Rain (2004)
  • Bloodline (2004)
  • I See You, Baby (2005)
  • Candy (2005)
  • The Road of the Dead (2006)
  • Being (2007).
  • Black Rabbit Summer (2008)
  • Killing God (2009) (Under tittelen Dawn i USA)
  • iBoy (2010)
  • Naked (2011)
  • The Bunker Diary (2013)
Johnny Delgado-serien
  • Like Father, Like Son (2006)
  • Private Detective (2006)
PI John Crane-serien
  • A Dance of Ghosts (2011)
  • Until the Darkness Comes (2012)
  • Wrapped in White (2013)
Utgitt på norsk[6]
  • Tingen, Gyldendal (2008, oversatt fra Being)
  • Candy, Gyldendal (2009, oversatt fra Candy)

ReferanserRediger