Åpne hovedmenyen
Kenneth Slotterøy Elvebakk
Fil:Kenneth-9-version-2-382x382.jpg
Kenneth Slotterøy Elvebakk
Født11. oktober 1966 (53 år)
Hemnesberget
Beskjeftigelse Filmregissør
Nasjonalitet Norsk

Kenneth Slotterøy Elvebakk (født 11. oktober 1966) er en norsk filmregissør fra Hemnesberget, bosatt i Oslo. Elvebakk har vunnet flere internasjonale filmpriser for sine dokumentarfilmer.

BakgrunnRediger

Elvebakk er utdannet ved Universitetet i OsloNorges Markedshøyskole og Oslo Film og TV Akademi. Han har blant annet laget de prisbelønte dokumentarfilmene Ballettguttene og Den hemmelige klubben[1], og dokumentarserien Håndballaget Raballder[2], som vant Gullruten 2006[3]. Han har jobbet flere år for NRK (både radio og TV) og var innom Barne- og ungdomsavdelingen, Kulturavdelingen, Faktaavdelingen, Aktivum og Østlandssendingen. Før det jobbet han med produksjon av reklamefilm for blant andre Leo Burnett. Elvebakk var produksjonleder på en spillefilm for Norsk Film. Han har også jobbet mye med research for andre regissører, som f.eks. kinofilmen og TV-serien Alt for Norge, produsert av Motlys for TV 2, og kinodokumentaren Ungdommens råskap, produsert av Speranza Film og regi av Margreth Olin. I dokumentarserien Hyttedrømmen fulgte han livet i en norsk hyttegrend i Valdres i ett år, produsert av Skofteland Film for TV 2. I Jenter med baller fulgte han en gjeng med norske drag kings i Oslo i to år, produsert av Applaus! film&tv for NRK. I dokumentarfilmen Ballettguttene fulgte han tre gutter ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett i fire år[4], produsert av Indie Film for NRK, solgt til over 20 land. Den lange versjonen av Ballettguttene hadde kinopremiere i London 9. september 2014 og er vist på over 50 internasjonale filmfestivaler[5]. Elvebakk underviser også filmstudenter. Fra 2015 jobber Elvebakk med utvikling av en dokumentarfilm om skeive elever på ungdomsskolen, filmen "16" får premiere i 2021.

FilmografiRediger

  • 2021 – 16 (90 og 52 min. / Dokumentarfilm under arbeid)
  • 2014 – Ballettguttene (75 og 59 min. / Kino og NRK) [6]
  • 2013 – Skeive muslimer (41 min. / NRK P2)[7]
  • 2013 – Informajsonsfilmer for Norges Idrettsforbund ( 5 x 1 min. ) [8]
  • 2011 – Samfunnsbølla (7 min. / VGTV)[9]
  • 2010 – Jenter med baller (58 min. / NRK)
  • 2010 – Hyttedrømmen ( 6 x 24 min. / TV 2)[10]
  • 2007 – 3269 Dagros ( 25 min. / TV 2)
  • 2007 – Ronja og Stella ( 1 min. / 2007)[11]
  • 2007 – Kanskje vi får barn til jul? (44 min. / NRK P2)[12]
  • 2006 – Hullabaloo ( 52 min.)[13]
  • 2006 – Håndballaget Raballder( 6 x 24 min. / TV 2 og SVT)
  • 2003 – Den hemmelige klubben ( 55 min. / NRK)
  • 2000 – Et positivt liv ( 52 min. / NRK og YLE) [14]
  • 1999 – Stor mann søker hjelp ( 29 min. / NRK)[15]
  • 1998 – Sunshine kids i Namibia ( 29 min. / NRK)
  • 1997 – Out of order ( 7 min. / Kino og NRK)[16]
  • 1996 – Livsfarlige øyeblikk ( 50 min. / TV 3)
  • 1994 – Avspranget ( 15 min. / NRK)

Priser og nominasjonerRediger

  • 2016 – Special Mention, Cinekid, Eurimages Co-Production Development Award (16)
  • 2015 – Vinner av beste dokumentar, The International Festival of Films on Art, Montréal for (Ballettguttene)
  • 2015 – Vinner av publikumsprisen[17], Verdens Beste - Barnefilmfestivalen i Tromsø (Ballettguttene)
  • 2014 – Vinner av beste ungdomsfilm (For Tomorrow Award[18]), Oulu International Children's and Youth Film Festival (Ballettguttene)
  • 2014 – Vinner av Children's Jury 2nd Prize (Documentary Feature Film), Chicago International Children's Film Festival (Ballettguttene)
  • 2014 – Nominert til beste dokumentarfilm, São Paulo International Film Festival (Ballettguttene)
  • 2014 – Nominert til prisen "SOS Kinderdörfer weltweit", DOK.fest i München (Ballettguttene)[19]
  • 2011 – Nominert til Kulturdepartementets menneskrettspris for kortfilm (Jenter med baller)[20]
  • 2008 – Vinner av The Silver Statue, Roshd International Film Festival (3269 Dagros)
  • 2008 – Nominert til Nordic Independent Film Awards for beste nordiske dokumentarfilm, AFIA Film Festival (3269 Dagros)
  • 2006 – Vinner av Gullruten 2006 for beste dokusåpe (Håndballaget Raballder)
  • 2004 – Vinner av publikumsprisen for beste dokumentarfilm, Mix Brasil (Den hemmelige klubben)
  • 2004 – Nominert til Regjeringens menneskerettighetspris for beste norske kortfilm (Den hemmelige klubben)[21]

ReferanserRediger

  1. ^ -, NRK. «Da homser var fy». arkiv.nrk.no (norsk). Besøkt 11. mars 2017. 
  2. ^ «Homohets tar idrettstalenter - Kultur - Dagbladet.no». www.dagbladet.no. Besøkt 11. mars 2017. 
  3. ^ Vinnere av Gullruten 2006
  4. ^ «Viser muskler i trikot». agderposten (norsk). Besøkt 11. mars 2017. 
  5. ^ «Med Ballettguttene ut i verden». Rushprint. 15. april 2015. Besøkt 11. mars 2017. 
  6. ^ Indie Film Arkivert 12. august 2014 hos Wayback Machine. Ballettguttene
  7. ^ NRK P2 Radiodokumentaren
  8. ^ Youtube Filmer om trenerrollen
  9. ^ vgtv.no Samfunnsbølla på VGTV
  10. ^ Forskning.no Arkivert 2011-10-21, hos Wayback Machine. Analyse av TV-serien Hyttedrømmen
  11. ^ Norsk filminstitutt Informasjon om Ronja og Stella
  12. ^ Radiodokumentaren NRK P2 Les omtale på NRK
  13. ^ Norsk filminstitutt Informasjon om Hullaballo
  14. ^ NRK (27. november 2000). «Om å leve med hiv». NRK. Besøkt 12. mai 2019. 
  15. ^ NRK Informasjon om En stor mann søker hjelp
  16. ^ Norsk Filmklubb Forbund Informasjon om Out of order
  17. ^ «Verdens Beste filmer er kåret! - TIFF Junior». www.tiffjunior.no (norsk). Besøkt 11. november 2018. 
  18. ^ «Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali › History › Previous festivals | Oulun Elokuvakeskus». Oulun Elokuvakeskus (engelsk). Besøkt 11. november 2018. 
  19. ^ Ballettguttene
  20. ^ «Nominerte til Kulturdepartementets menneskerettspris for kortfilm 2011 - NFI». minside.nfi.no (norsk). Besøkt 7. april 2018. 
  21. ^ «Menneskerettighetspris til norske kortfilmer». Aftenposten. Besøkt 7. april 2018. 

Eksterne lenkerRediger