Katie McGrath

britisk skuespiller

Katherine Elizabeth McGrath (født 24. oktober 1983 i Ashford), best kjent som Katie McGrath, er en irsk skuespillerinne.

Katie McGrath
Katie McGrath at Comic Con France 2010 - P1440209.jpg
FødtKatherine Elizabeth McGrath
24. oktober 1983 (38 år)
Ashford i County Wicklow i Irland
Beskjeftigelse Skuespiller
Utdannet ved Trinity CollegeRediger på Wikidata
Nasjonalitet Irland Irland
Aktive år2007 - d.d.
IMDbIMDb

McGrath er best kjent for å spille Morgana i TV-serien Merlin, en rolle hun spilte fra 2008 til 2012. Hun medvirket også i den Madonna-regisserte filmen W.E. (2011), TV-serien Dracula (2013-14) og blockbusterfilmen Jurassic World (2015).

Hun brukte sin normale irske aksent i Merlin, i motsetning til medskuespiller Colin Morgan (Merlin), som brukte en engelsk aksent til tross for at han er irsk. Om ikke Morgan hadde greid å få til den engelske aksenten ville ikke McGrath fått rollen som Morgana, fordi produsentene ikke ville ha to skuespillere i hovedrollene som pratet med irsk aksent. Hun var også den eneste av hovedrolleinnehaverne i serien som ikke hadde formell skuespillertrening fra før.

FilmografiRediger

Film
År Tittel Rolle Notater
2008 Eden Dessie's Girlfriend
2008 Freakdog Harriet
2011 W.E. Lady Thelma Furness
2012 Trid an Stoirm Alice/Banshee stemme
2014 Leading Lady Jodi Rutherford
2015 Throwaways Gloria
2015 Jurassic World Zara
2016 Knights of the Roundtable: King Arthur Elsa
TV
År Tittel Rolle Notater
2007 Damage Rachel TV-film
2008 The Tudors Bess 1 episode
2008 The Roaring Twenties Vixen Miniserie
2008-
2012
Merlin Morgana Hovedrolle
65 episoder
2009 The Queen Princess Margaret 1 episode
2011 A Princess for Christmas Jules Daly TV-film
2012 Labyrinth Oriane Congost Miniserie
2013 Dates Kate 1 episode
2013-
2014
Dracula Lucy Westenra Hovedrolle
10 episoder
2016-2020 Supergirl (TV-serie) Lena Luthor Hovedrolle

Eksterne lenkerRediger