Karin Bang

norsk skribent
Karin Bang
Født3. desember 1928[1]Rediger på Wikidata
Norge Oslo
Død20. august 2017[1]Rediger på Wikidata (88 år)
Norge Nøtterøy
Ektefelle Aasmund BrynildsenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker, oversetterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Aschehougprisen (1976), Riksmålsforbundets litteraturpris (1966), Gyldendals legat (1983)Rediger på Wikidata

Karin Bang (født 3. desember 1928 i Oslo,[2] død 20. august 2017[3]), bosatt på Veierland, var en norsk forfatter. Hun utgav 18 romaner under eget navn, foruten to kriminalromaner under psevdonymet Fanny Siwers. Hun skrev også lyrikk og barnebøker, og oversatte en rekke romaner fra blant annet engelsk, fransk og svensk.

Hun giftet seg i 1952 med essayisten Aasmund Brynildsen (1917–74) fra Tjøme, og var 1979–81 samboer med forfatteren Sigbjørn Hølmebakk (1922–81).

Utvalgt bibliografiRediger

  • Nordenvind – Sønnenvind (1949)
  • Drømmenes bro (1949)
  • Glemte vinger (1951)
  • Efter den første dag (1951), diktsamling
  • Solhymne (1954), diktsamling
  • Mord i måneskinn (1956), kriminalroman
  • Seilas med døden (1960), kriminalroman
  • Thomas og Benedicte (1961)
  • Fjerne seil : en roman fra seilskutetidens Vestfold (1962)
  • Auksjonskatalogen (1963), diktsamling
  • Blåst om babord – ! (1964)
  • Seilersberget (1966)
  • Blues (1968), (Lissy Borg; 1)
  • Soria Moria (1971), (Lissy Borg; 2)
  • Kort opphold (1972), diktsamling
  • Arv og gjeld, trilogi (1973–79)
  • Fugl blå : en gammeldags roman (1975)
  • Værutsikter (1977), kommentarer
  • Jutøy 1 : Havet ble blod (1978)
  • Ingebjørg (1980)
  • Jutøy. Jag etter vind (1981)
  • Løveporten (1983)
  • Av bokormenes liv (1985), selvbiografisk roman
  • Har dukkene sjel? (1985), antologi
  • Lotte på loftet (1992), illustrert barnebok
  • Katten på sjørøverøya (1994), illustrert barnebok
  • Familien på Gidske (2013)

PriserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Ola Bauer og
Ketil Gjessing
Vinner av Gyldendals legat
delt med Terje Johanssen

Neste mottaker:
Mari Osmundsen og
Simen Skjønsberg
Forrige mottaker:
Kjartan Fløgstad
Vinner av Aschehougprisen
Neste mottaker:
Knut Hauge