Åpne hovedmenyen

Kaia Huuse

norsk sanger, komponist og tekstforfatter
Kaia Huuse
Født14. mai 1974 (45 år)
Hedmark
Beskjeftigelse Sanger, komponist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Spellemannprisen i visesang (2004)
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Karianne Risting Huuse (født 14. mai 1974 i Hedmark) er en norsk musiker, sanger, komponist og tekstforfatter.

Før karrierenRediger

Huuse ga ut den egenfinansierte kassetten Lille Klovn i 1992, hvor hun tolket kjente norske viser og popballader. Sommeren 1993 var hun korist i konsertversjonen av Which Witch, og senere samme år begynte hun på Toneheim Folkehøgskole. Det var her hun begynte å skrive egne låter.

KarrierenRediger

Etter folkehøgskolen flyttet Huuse til Oslo hvor hun begynte å opptre på diverse viseklubber. Hun fikk platekontrakt og høsten 1997 gikk hun i studio med Jan Eggum som produsent. Hun albumdebuterte med De som kan noe annet i 1998, og det ble gjort et stort nummer i pressen av at produsenten også var hennes samboer. Platen ble fulgt opp allerede året etter med Egentlig kunstner, hvor en av sangene – «Journalisten» – var en kommentar til alt mediaoppstyret rundt debutplaten. Like etter utgivelsen av Egentlig kunstner startet Huuse et samarbeid med Veslemøy Solberg og Anne-Marie Giørtz under fellesnavnet Jenter fra Jante. Samarbeidet endte med et album med dikt av Aksel Sandemose, som ble utgitt i 1999, hundre år etter Sandemoses fødsel.

På det egenproduserte albumet Mellom oss rettet (2001), retter hun et satirisk skråblikk mot samfunnet. Blant visene på albumet var «For han», som toppet Norsktoppen i flere uker. I 2003 opptrådte hun sammen med Eggum i forestillingen Mann av Huuse. For albumet Trist og fint fikk hun Spellemannprisen 2004 i klassen viser.

Huuse var samboer med Jan Eggum til 2014.[1]

DiskografiRediger

  • 2008 Episoder (Grappa) – samleplate
  • 2003 Trist og fint
  • 2001 Mellom oss (MajorStudio)
  • 1999 Jenter fra Jante (Nordicae) med Veslemøy Solberg og Anne Marie Giørtz
  • 1999 Egentlig kunstner (Grappa)
  • 1998 De som kan noe annet (Grappa)

ReferanserRediger

  1. ^ Bakkejord, Miriam (23. august 2017). «Forlovet tre år etter bruddet». seher.no (norsk). Besøkt 17. april 2019. 

Eksterne lenkerRediger