Åpne hovedmenyen
Jytte Borberg
Født16. juli 1917[1]
Romanshorn
Død25. februar 2007[1] (89 år)
Rungsted
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser Kritikerprisen (1996)

Jytte Borberg (født 16. juli 1917, død 25. februar 2007) var en dansk forfatter.

Hun debuterte i 1968 med novellesamlingen Vindebroen.

BibliografiRediger

  • Vindebroen (noveller) – 1968
  • Nældefeber – 1970
  • Orange – 1972
  • Turné – 1974
  • Eline Bessers læretid – 1976
  • Det bedste og det værste, Eline Besser til det sidste – 1977
  • Rapport fra havbunden – 1978
  • Nu eller aldrig – 1979
  • Mario – 1981
  • Sjælen er gul – 1981
  • I hører fra os – 1982
  • Slaraffenland – 1982
  • Alice og mig – 1983
  • Skyggernes bog – 1983
  • Hvad tænkte egentlig kaninen? – 1984
  • Noget af en helt – 1984
  • Novemberløgne – 1985
  • Nat og dag – 1987
  • Vejmandens datter – 1987
  • Maskerade – 1988
  • Myggestik og stjerneskud – 1990
  • Tvivlsomme erindringer – 1990
  • Løslad kaptajnen – 1992
  • Nærbilleder – 1994
  • Verdens ende – 1996
  • Himmelsengen – 1999
  • Kunne I mærke, da I blev små? – 2000
  • Det er tilladt at smile – 2001
  • Alle steder og ingen steder – 2003
  • Skråskrift – 2007

Priser og utmerkelser – utvalgRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 13. aug. 2015, 124110347

KilderRediger