Juraj Lehotský

Juraj Lehotský (født 17. september 1975) er en slovakisk filmregissør, manusforfatter og dokumentarist. Han studerte i årene 1995 - 2000 ved filmskolen i Bratislava i (VŠMU)[1]. I 1995 debuterte han med sin første kortfilm, Tichý svet Jožka Baláža (Silent World of Jožko Baláž). Blant hans mest kjente filmer er Slepé lásky (Blind Loves)[2] og hans første spillefilm Zázrak (Miracle)[3]. Lehotský har vunnet flere priser for sine dokumentarfilmer og musikkvideoer på internasjonale filmfestivaler.

Juraj Lehotský
Født17. september 1975 (45 år)
Tsjekkoslovakia Bratislava, Tsjekkoslovakia
Utdannet ved Høyskolen for utøvende kunst i BratislavaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse filmregissør, manusforfatter, dokumentarist
Nasjonalitet SlovakiaRediger på Wikidata
Aktive år1995-
IMDbIMDb

Utvalgt filmografiRediger

LangfilmerRediger

  • Zázrak (2013) ( Miracle)

DokumentarfilmRediger

  • Slepé lásky (2008) (Blind Loves)
  • Rozhovor (2001) (Interview)
  • Nevedel som, že ťa budem mať tak rád (2000) (I Wouldn´t Tell I would Love You so Much)
  • Dvojičky (1999) (Twins)
  • Nechcené deti (1998) ( Unwanted Children)
  • Pohreb je vlastne premiéra (1997) (A Funeral is Actually a Premiere)
  • Budeme mať výkony, budeme mať diplomy (1996) (With Enough Effort We´ll Have Diplomas )
  • Tichý svet Jožka Baláža (1995) (Silent World of Jožko Baláž)
  • (1999-2010) Documentary Series - Profiles of:
    • Juraj Kukura (18´)
    • Martin Hollý(18´)
    • Milan Lasica (18´)
    • Ján Lehotský (18´)
    • Jozef Gertli Danglár (18´)
    • Miroslav Marcelli (18´)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger