Åpne hovedmenyen
Josep Enric Dallerès
Født1949
Vilafranca del Penedès
Beskjeftigelse Forfatter, lyriker, skribent, politiker
Parti Partit Socialdemòcrata
Nasjonalitet Andorra

Josep Enric Dallerès (født 14. februar 1949 i Vilafranca del Penedès i Catalonia) er en andorransk forfatter og politiker.[1]

Dallerès studerte språk og litteratur ved Universitetet i Montpellier. Han har undervist i fransk og billedkunst i Andorra la Vella. Dallerès har utgitt seks diktsamlinger og én roman. Han skriver på katalansk, men lyrikken hans er også oversatt til kastiljansk.

I sitt politiske virke har han vært kulturminister, parlamentsmedlem og president i Andorras nasjonalforsamling.

BibliografiRediger

Lyrikk
  • 1974: 33 poemes, Edicions Calla
  • 1976: Despertar, Andorra la Vella
  • 1987: Amic, Editorial Maià, Andorra la Vella
  • 1988: Ulls d'aigua, Editorial Maià, Andorra la Vella
  • 1990: De tu a tu, Editorial Maià, Andorra la Vella
  • 1995: Illalba, Editorial Maià, Andorra la Vella
Roman

ReferanserRediger

  1. ^ Biografi Arkivert 1. mars 2005 hos Wayback Machine., Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya.