Josep Enric Dallerès

Josep Enric Dallerès
Født14. februar 1949Rediger på Wikidata (71 år)
Vilafranca del PenedèsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, lyriker, skribent, politikerRediger på Wikidata
Parti Partit SocialdemòcrataRediger på Wikidata
Nasjonalitet AndorraRediger på Wikidata

Josep Enric Dallerès (født 14. februar 1949 i Vilafranca del Penedès i Catalonia) er en andorransk forfatter og politiker.[1]

Dallerès studerte språk og litteratur ved Universitetet i Montpellier. Han har undervist i fransk og billedkunst i Andorra la Vella. Dallerès har utgitt seks diktsamlinger og én roman. Han skriver på katalansk, men lyrikken hans er også oversatt til kastiljansk.

I sitt politiske virke har han vært kulturminister, parlamentsmedlem og president i Andorras nasjonalforsamling.

BibliografiRediger

Lyrikk
  • 1974: 33 poemes, Edicions Calla
  • 1976: Despertar, Andorra la Vella
  • 1987: Amic, Editorial Maià, Andorra la Vella
  • 1988: Ulls d'aigua, Editorial Maià, Andorra la Vella
  • 1990: De tu a tu, Editorial Maià, Andorra la Vella
  • 1995: Illalba, Editorial Maià, Andorra la Vella
Roman

ReferanserRediger

  1. ^ Biografi Arkivert 1. mars 2005 hos Wayback Machine., Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya.