Jonathan Bornstein

amerikansk fotballspiller

Jonathan Bornstein (født 7. november 1984 i Torrance i California) er en amerikansk fotballspiller som spiller for fotballklubben Chivas USA i det amerikanske Major League Soccer og for det amerikanske landslaget.

Jonathan Bornstein
Jonathan Bornstein i 2010.
Født7. november 1984 (39 år)
Torrance, California, USA
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedCalifornia State Polytechnic University, Pomona
NasjonalitetUSA
Høyde175 cm
PosisjonVenstreback, midtbane
Klubbinformasjon
Spiller forChivas USA
Draktnr.13
Ungdomsklubb
År
2004–2005
Klubber
UCLA Bruins
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
2006–​ Chivas USA 110 (9)
Landslag
År
2007–
Lag
USA
Kamper (mål)
29 (2)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 27. mai 2010.

Bornstein var student ved Los Alamitos High School der han spilte fotball i løpet av alle sine 4 år der. I tillegg til å være en fremragende fotballspiller, utmerket Bornstein seg på det akademiske nivået mens han gikk ved skolen. I 2008 pådro han seg en alvorlig kne-skade som varte hele denne vårsesongen.

Sommeren 2008, gikk det flere rykter rundt i fotballverdenen om at den israelske klubben Maccabi Tel-Aviv visstnok interessert i Bornstein. Flere nyhetsartikler hevdet ofte at Bornstein var blitt tilbudt en overgangssum på hele 750 000 amerikanske dollar, men Bornstein skal ikke ha vært interessert da han fryktet at et slikt tiltak kunne koste ham hans plass på det amerikanske landslaget.

Bornstein kommer fra en blandede jødiske og meksikanske forfedre. Bornstein skal ifølge ryktene være veldig overtroisk. Og før en viktig kamp må han sette på seg sin venstre fotballsko først, før han kan ta på sin høyre fotballsko.

Eksterne lenker rediger