Jerzy Hoffman

polsk filmregissør
Jerzy Hoffman
Jerzy Hoffman 2010.jpg
Født15. mars 1932[1][2][3]Rediger på Wikidata (88 år)
Kraków[4]Rediger på Wikidata
Barn Joanna HoffmanRediger på Wikidata
Utdannet ved Gerasimov-instituttet for kinematografiRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregisør
Nasjonalitet PolenRediger på Wikidata
Utmerkelser Gloria Artis-medaljen for kulturinnsats, 3. klasse av Ordenen for fortjenester, Medal of the 40th Anniversary of People's PolandRediger på Wikidata

Jerzy Hoffman (født 15. februar 1932 i Kraków, Polen) er en polsk filmregissør og manusforfatter.

Han filmatiserte Trilogi, nobelprisvinner Henryk Sienkiewiczs tre mest kjente bøker (Ogniem i mieczem, Potop, Pan Wołodyjowski). Hans film Ogniem i mieczem (1999) ble Oscar-nominert i kategorien beste fremmedspråklige film.

Jerzy Hoffman har fått sin egen stjerne på Aleja Gwiazd i Łódź i Polen.[5]

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1965: Trzy kroki po ziemi
  • 1969: Pan Wołodyjowski
  • 1974: Potop
  • 1976: Trędowata
  • 1999: Ogniem i mieczem
  • 2003: Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem
  • 2011: 1920 Bitwa Warszawska

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 3. mai 2014
  2. ^ Filmportal.de, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Jerzy Hoffman, Filmportal-ID c59c797b1eeb4d86bb6a5efda0c24544
  3. ^ Social Networks and Archival Context, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Jerzy Hoffman, SNAC Ark-ID w68f4djf
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 15. desember 2014
  5. ^ Jerzy Hoffman culture.pl (en)

Eksterne lenkerRediger