Jens Ahlbom

Jens Ahlbom (født 1954 i Hudiksvall) er en svensk illustratør og barnebokforfatter.

Jens Ahlbom
Født1954[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
HudiksvallRediger på Wikidata
Beskjeftigelse IllustratørRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Carl von Linné-plaketten (2010), Rabén & Sjögrens tegnerstipend (1998)Rediger på Wikidata

Jens Ahlbom har illustrert en rekke barnebøker, deriblant George Johanssons serie om «Martin Mekk» (Mulle Meck på svensk). Han har også illustrert bøker skrevet og utgitt i Norge, blant annet lærebøker og en utgave av Alf Prøysens Snekker Andersen og julenissen (1998).

Jens Ahlbom er utdannet som tegnelærer og arbeidet som dette i seks år. Han sitter på stol nummer nummer 17 i Svenska barnboksakademien.

BibliografiRediger

Bildebøker med egen tekst
  • 1986: Jonatan på måsberget
  • 1992: Lukas i fönstret
  • 1992: Lukas i svampskogen
  • 1993: Lukas på varvet
  • 1993: Lukas fiskar

Jens Ahlbom har i tillegg illustrert omkring 30 bøker skrevet av andre.

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ BIBSYS, NORAF-ID 90519998, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Lambiek Comiclopedia, Lambiek Comiclopedia artist ID a/ahlbom_jens, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ LIBRIS, oppført som Йенс Альбум, SELIBR 176148, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Digital Library for Dutch Literature (DBNL), DBNL-id ahlb004, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenkerRediger

Digitalkopier av norske bøker med Jens Ahlboms illustrasjoner (utvalg)