Åpne hovedmenyen

Jean-Jacques Beineix

Jean-Jacques Beineix
Jean-Jacques Beineix (1989) by Erling Mandelmann.jpg
Født8. oktober 1946[1][2][3][4] (73 år)
Paris[5]
Utdannet ved Lycée Carnot, Lycée Condorcet
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, filmprodusent
Nasjonalitet Frankrike
Utmerkelser César-prisen

Jean-Jacques Beineix (født 8. oktober 1946) er en fransk regissør som kanskje er mest kjent for Diva (1981) og Betty Blue – 37°C om morgenen (1986). Sistnevnte ble Oscar-nominert. Han startet sin karriere i 1964 og regisserte sin første spillefilm i 1981. Beineix var en del av filmbevegelsen på 1980-tallet som av kritikere fikk navnet cinéma du look.[6]

FilmografiRediger

SpillefilmRediger

  • 1981 : Diva
  • 1983 : Månen i rennesteinen (La Lune dans le caniveau)
  • 1986 : Betty Blue37°C om morgenen (37°2 le matin)
  • 1989 : Løvetemmersken (Roselyne et les lions)
  • 1992 : Snøen på Pyrenene (IP5: L'île aux pachydermes)
  • 2001 : Mortel transfert

DokumentarRediger

  • 1992 : Les Enfants de Roumanie
  • 1994 : Otaku : fils de l'empire du virtuel
  • 1994 : Place Clichy sans complexe
  • 1997 : Assigné à résidence

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. okt. 2015, 118969943
  2. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Jean-Jacques Beineix, beineix-jean-jacques
  3. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Jean-Jacques Beineix, 00000024092
  4. ^ BD Gest', 9. okt. 2017, Jean-Jacques Beineix, 9461
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014
  6. ^ «Taste of cinema» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger