Åpne hovedmenyen
Jannik Hastrup
Født4. mai 1941[1] (78 år)
Næstved
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Manusforfatter, animatør, filmregissør, filmprodusent, filmfotograf, filmklipper, stemmeskuespiller
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser Statens Kunstfonds hædersydelse (2016–)[2]

Jannik Hastrup (født 4. mai 1941) er en dansk animator, filminstruktør og filmprodusent. Han er særlig kjent for sine filmer om figuren Cirkeline og sitt samarbeide med Flemming Quist Møller.

I 1988 mottok han en Æres-Bodil for sin samlede produksjon.

Filmografi - utvalgRediger

  • Bennys badekar (1971)
  • Trællene (1978)
  • Trællenes oprør (1979)
  • Trællenes børn (1980)
  • Samson og Sally (1984)
  • Strit og Stumme (1986)
  • Fuglekrigen i Kanøfleskoven (1990)
  • Aberne og det hemmelige våben (1995)
  • Tango jalousie (1996)
  • H.C. Andersen og den skæve skygge (1998)
  • Cirkeline – Storbyens Mus (1998)
  • Cirkeline – Ost og Kærlighed (2000)
  • Drengen der ville gøre det umulige (2002)
  • Cirkeline og Verdens mindste superhelt (2004)
  • Cykelmyggen og Dansemyggen (2007)
  • Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn (2018)

KulturkanonenRediger

Tegnefilmen Bennys badekar er tatt opp i den danske Kulturkanonen.[3]

ReferanserRediger

  1. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Jannik Hastrup, w6f32dhb
  2. ^ https://www.kunst.dk/statens-kunstfond/om-statens-kunstfond/haedersydelser/modtagere-af-haedersydelse/jannik-hastrup-f-1941/, 21. okt. 2019
  3. ^ «Kulturkanonen, Film, Bennys Badekar» (PDF) (dansk). Kulturministeriet. s. 93–94. Arkivert fra originalen (PDF) 23. oktober 2013. Besøkt 29. oktober 2015. 

Eksterne lenkerRediger