Åpne hovedmenyen
Jannik Hastrup
Født4. mai 1941 (78 år)
Næstved
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Manusforfatter, animatør, filmregissør, filmprodusent, filmfotograf, filmklipper
Nasjonalitet Danmark

Jannik Hastrup (født 4. mai 1941) er en dansk animator, filminstruktør og filmprodusent. Han er særlig kjent for sine filmer om figuren Cirkeline og sitt samarbeide med Flemming Quist Møller.

I 1988 mottok han en Æres-Bodil for sin samlede produksjon.

Innhold

Filmografi - utvalgRediger

  • Bennys badekar (1971)
  • Trællene (1978)
  • Trællenes oprør (1979)
  • Trællenes børn (1980)
  • Samson og Sally (1984)
  • Strit og Stumme (1986)
  • Fuglekrigen i Kanøfleskoven (1990)
  • Aberne og det hemmelige våben (1995)
  • Tango jalousie (1996)
  • H.C. Andersen og den skæve skygge (1998)
  • Cirkeline – Storbyens Mus (1998)
  • Cirkeline – Ost og Kærlighed (2000)
  • Drengen der ville gøre det umulige (2002)
  • Cirkeline og Verdens mindste superhelt (2004)
  • Cykelmyggen og Dansemyggen (2007)
  • Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn (2018)

KulturkanonenRediger

Tegnefilmen Bennys badekar er tatt opp i den danske Kulturkanonen.[1]

ReferanserRediger

  1. ^ «Kulturkanonen, Film, Bennys Badekar» (PDF) (dansk). Kulturministeriet. s. 93–94. Arkivert fra originalen (PDF) 23. oktober 2013. Besøkt 29. oktober 2015. 

Eksterne lenkerRediger