Ida Hegazi Høyer

romanforfatter
Ida Hegazi Høyer
Ida Hegazi Høyer.jpg
Født2. juni 1981[1] (38 år)
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge

Ida Jasmine Hegazi Høyer (født 2. juni 1981) er en norsk forfatter. Høyer vokste opp i Oslo.

Hegazi Høyer debuterte i 2012 med romanen Under verden, deretter fulgte i 2013 romanen Ut og i 2014 romanen Unnskyld. Disse tre bøkene refereres gjerne til som U-trilogien.

I 2014 mottok hun Bjørnsonstipendet. Juryen skrev blant annet at «Høyer viser et skarpt blikk på sosiologiske strukturer»[2]. I 2015 ble hun en av tolv europeiske forfattere som mottok EUs litteraturpris.[3]

Morgenbladet kåret i 2015 Hegazi Høyer til en av de beste norske forfatterne under 35 år.[4]

BibliografiRediger

  • 2012: Under verden, roman, Tiden
  • 2013: Ut, roman, Tiden
  • 2014: Unnskyld, roman, Tiden
  • 2015: Fortellingen om øde, roman, Tiden
  • 2016: Historier om trøst, noveller, Tiden
  • 2018: ene | skissen, roman, Tiden
  • 2019: ene | barnet, roman, Tiden

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger