Hodepine Norge

landsomfattende uavhengig forbund for hodepine

Hodepine Norge (HN), også kalt hodepineforbundet, er en landsomfattende uavhengig pasientforening som skal organisere og arbeide for at alle som lider av migrene og andre hodepinesykdommer skal få et meningsfullt og velfungerende liv. Forbundet ble stiftet 15. juni 2017 og skal drives på et ideelt og ikke-kommersielt grunnlag. Årsmøte er foreningens høyeste myndighet.

Hodepine Norge
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer919307196
Stiftet15. juni 2017[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
Nettstedhodepinenorge.no

Hodepine Norge kom i stand som følge av et behov som åpnet seg etter konkursen i Norges Migreneforbund i februar 2017. Organisasjonen arrangerer møter rundt om i Norge, typisk knyttet til større tettsteder, der ulike foredragsholdere informerer om ulike hodelidelser, forskning og annen nytting offentlig informasjon som angår lidelsene. Møtene har alltid en sesjon til slutt, hvor legene svarer direkte på publikums spørsmål. Medlemmene i forbundet kan også stille spørsmål til legene i ukentlig medlemschat.

Hodepine Norge er medlem av Hjernerådet og av European Migraine and Headache Alliance (EMHA)

Styreleder var Torfinn Hansen, som avled 4. august 2018, blant annet styreleder i Felleskatalogen, tidligere leder av Pfizer i Norge og professor II ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (UiT).[2] I den forbindelse ble det avholdt ekstraordinært årsmøte i forbundet den 12. september 2018, der Per S. Thoresen ble valgt til ny styreleder.

Se også rediger

Referanser rediger

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Karita Bekkemellem og Bente Cecilie By Jansen (2018) En nestor har gått bort. Legemiddelindustrien (LMI), 9. august 2018. Besøkt 2018-08-30.

Eksterne lenker rediger