Åpne hovedmenyen
Hilde Hefte
Concert 19thfebr.2008 (cropped).jpg
Født1. september 1956 (63 år)
Kristiansand
Ektefelle Egil Kapstad 1994 - 2017
Partner(e) Egil Kapstad
Utdannet ved Universitetet i Oslo, Barratt Due musikkinstitutt
Beskjeftigelse Jazzmusiker
Nasjonalitet Norge

Hilde Hefte (født 1. september 1956 i Kristiansand) er en norsk jazzvokalist, låtskriver, tekstforfatter og musiker.

Hun er grunnlegger av Norsk Jazzforlag (stiftet 2003) og plateselskapet Ponca Jazz Records (Stiftet i 2004).

Hun har levd sammen med jazzpianist, komponist og arrangør Egil Kapstad siden 1994. De giftet seg i 2003 og levde sammen i 23 år frem til Kapstads bortgang i 2017.

KarriereRediger

Hefte har utdanning fra Barratt Due musikkinstitutt med klaver som hovedinstrument og sang som biinstrument. Hun spilte saksofon og klarinett i ti år da hun gikk i lære hos sin far som var saksofonlærer og musiker. Hun tok også teaterutdannelse, først hos Alex Scherpf og senere skole. Hun fikk også etter hvert flere roller ved Agder teater og på diverse andre scener – blant annet i Fugleelskerne av Jens Bjørneboe og Piaf av Pam Gems. Over en periode på noen år var hun også lærer ved Agder musikkonservatorium før hun begynte som heltidsmusiker.

I 1999 hun ga hun ut sin første CD under eget navn Round Chet's Midnight. I 2017 ga hun ut albumet Quiet Dreams der hun gjør mesteparten selv.

I 2003 dannet hun forlaget Norsk Jazzforlag i et forsøk på å bevare Norges jazzarv, herunder komposisjoner av tenorsaksofonist, Bjørn Johansen. I forlengelse av Norsk Jazzforlag dannet hun i 2004 plateselskapet Ponca Jazz Records.

DiskografiRediger

  • Quiet Dreams 2017
  • memory suite (Japan release) 2014
  • Short Stories 2013[1]
  • An Evening In Prague 2007
  • On The Corner 2006
  • Hildes bossaHefte 2003
  • Playsong – the music of Bill Evans 2001
  • Round Chet's Midnight 1999

Som gjestemusikerRediger

  • Bossa Nova around the world (U.S.A & Worldwide – Putamayo records) 2011
  • Fight Apathy 2009
  • Vi aner deg 2008
  • Jazz Collection 1 (Ponca Jazz Records) 2006
  • The Next Step (Jon Larsen) 2003
  • Nice but Easy (Paul Weeden) 2002
  • Spor.sorland' 2002
  • Violin (Ola Kvernberg) 2000
  • Kråka Knas 1997

ReferanserRediger

  1. ^ «Finstemte fraseringer». Dagbladet.no. 3. april 2013. Besøkt 7. januar 2017. 

Eksterne lenkerRediger