Åpne hovedmenyen
Heidi Linde
Heidi Linde, Oslo Bokfestival (cropped).JPG
Født9. mars 1973 (46 år)
Asker
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge
Periode1998–
SjangerChick-lit Barnebøker
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Heidi Linde (født 9. mars 1973 i Asker) er en norsk forfatter, oppvokst i Kongsvinger.

Hun debuterte som barnebokforfatter i 1998, og har siden skrevet flere barnebøker. De er blant annet blitt oversatt til dansk og fransk. I 2002 kom hennes første roman, Under bordet.

Linde har utdanning som manusforfatter fra Den norske filmskolenLillehammer, og har skrevet manus for flere norske kortfilmer. Hun har også skrevet radiodramatikk, og gikk av med seieren i den nordiske hørespillkåringen i Helsingfors i 2008 for hørespillet Schmokk.

BibliografiRediger

Romaner
  • Under bordet, 2002.
  • Juggel , 2004.
  • Resten av livet. 2007. (skrevet sammen med sin søster Ellen)
  • Nu, jävlar 2011
  • Agnes i senga 2012
  • Norsk sokkel 2015
  • Talte dager 2017
Barnebøker
  • Myggstikk, 1998.
  • Hallomannen og den skjønne Helena, 1999.
  • Jug! 2005.
  • Gjørmedrømmer, 2008.
  • Sug, 2009.
  • Pym Pettersons mislykka familie, 2012.
  • Pym Pettersons mislykka skoletur, 2012.
  • Pym Pettersons mislykka brevvenn, 2013
  • Pym Pettersons mislykka skoleball, 2015
  • Pyms mislykka sommerferie, 2016

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger