Harry Nilsson

Harry Nilsson
Harry Nilsson (1972).png
Født15. juni 1941[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Bedford-StuyvesantRediger på Wikidata
Død15. januar 1994[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (52 år)
Agoura HillsRediger på Wikidata
Gravlagt Valley Oaks Memorial ParkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
10 oppføringer
Sanger-låtskriver, musiker, sanger, komponist, låtskriver, pianist, skuespiller, manusforfatter, gitarist, plateartist[5]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Grammy Award for Best Male Pop Vocal Performance (1970)Rediger på Wikidata

Harry Edward Nilsson III, også kjent som Nilsson (født 15. juni 1941, død 15. januar 1994), var en amerikansk låtskriver og sanger. Hans besteforeldre på farssiden var svenske sirkusartister og dansere. Nilsson var kjent for sine vittige tekster og sin stemme, som spente over tre og en halv oktav.

Harry Nilsson, 1974

Han ble født i Brooklyn i New York City og arbeidet i en bank før han slo gjennom som låtskriver. Blant hans mest kjente innspillinger er «Coconut», «Everybody's Talkin'» (av Fred Neil, fremført i filmen Asfalt-cowboy), «One» og «Without You» (av Tom Evans og Pete Ham). The Beatles var fans av Nilsson, og han ble venn av John Lennon, som produserte albumet Pussy Cats (1974) for ham.

Harry Nilsson døde i Agoura Hills i delstaten California.

Diskografi (album)Rediger

  • 1967: Pandemonium Shadow Show
  • 1968: Aerial Ballet
  • 1968: Skidoo, filmmusikk
  • 1969: Harry
  • 1970: Nilsson Sings Newman
  • 1970: The Point!, også fjernsynsserie og musikal
  • 1971: Nilsson Schmilsson
  • 1971: Aerial Pandemonium Ballet, omarbeidet utgave av Pandemonium Shadow Show og Aerial Ballet
  • 1972: Son of Schmilsson
  • 1973: A Little Touch of Schmilsson in the Night
  • 1974: Son of Dracula, filmmusikk
  • 1974: Pussy Cats
  • 1975: Duit on Mon Dei
  • 1975: Sandman
  • 1976: That's the Way It Is
  • 1977: Knnillssonn
  • 1980/2003: Flash Harry
  • 1988: A Touch More Schmilsson in the Night

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb139220032
  3. ^ a b Filmportal.de, 9. okt. 2017, Harry Nilsson, 1ef52aa35f4e46cd98b6a1b4c7c48e7b
  4. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Harry Nilsson, 20967
  5. ^ 10. feb. 2020

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)