Hanson

amerikansk pop/rockeband

Hanson er et pop/rock-band opprettet i Tulsa i Oklahoma i 1992 av brødrene Clarke Isaac Hanson (født 1980), Jordan Taylor Hanson (født 1983) og Zachary «Zac» Walker Hanson (født 1985). De er mest kjent for hit-sangen «MMMBop».[1]

Hanson
Hanson 2013.jpg
OpphavTulsa, USA (1992)
Sjanger PoprockRediger på Wikidata
Aktive år1992
PlateselskapUniversal Music Group
Nettstedhttp://www.hanson.net
IMDbIMDb
Medlemmer
Isaac Hanson

MedlemmerRediger

PrivatlivRediger

De tre brødrene vokste opp i Alaska. I oppveksten gikk de tre brødrene ikke på skole sammen med andre barn, men fikk hjemmeundervisning av moren. Etter at de hadde laget musikkvideoen til «MMMBop» fikk de alle tre i oppgave å skrive en stil om hvordan det var å lage en musikkvideo.

Opprinnelig hadde de tre brødrene langt hår og de ble ofte feilaktig tatt for å være jenter; dette gjaldt særlig Taylor Hanson.

Den 8. juni 2002 giftet Taylor Hanson seg med Natalie Anne Bryant (født 28. desember 1983). Seremonien ble holdt ved Ida Cason Memorial Chapel of Callaway Gardens, som ligger i Pine Mountain i Georgia. Paret har fire barn sammen, Jordan Ezra Hanson (født 31. oktober 2002), Penelope Anne Hanson (født 19. april 2005), River Samuel Hanson (født 4. september 2006) og Viggo Moriah Hanson (født 9. desember 2008).

Den yngste broren Zac giftet seg med Kathryn Rebecca Tucker (født 29. november 1983) 3. juni 2006 ved en privat seremoni holdt ved Second Ponce de Leon Baptist Church i Atlanta i Georgia. Sammen har de sønnen John Ira Shepherd Hanson (født 27. mai 2008).

Den eldste broren Isaac giftet seg med Nicole Summer Dufresne (født 25. november 1983) den 30. september 2006 ved Philbrook Museum of Art i Tulsa. Paret har to sønner sammen, Clarke Everett Hanson (født 3. april 2007) og James Monroe Hanson (født 1. juli 2008)..

Eget selskapRediger

Da Hanson brøt med plateselskapet Island Def Jam i 2004 under innspillingen av albumet Underneath, startet de sitt eget indie-selskap som de kalte 3CG Recordings. Dokumentaren Strong Enough To Break startet som en The Making of Underneath-film, men endte opp med å bli en dokumentar om dagens kyniske musikkbransje og Hansons brudd med Island Def Jam. Filmen hadde premiere i 2006.

StudioalbumRediger

  • 1995: Boomerang (egenutgivelse)
  • 1996: MMMBop (egenutgivelse)
  • 1997: Middle of Nowhere (juni 1997) – nr. 2 på listetoppen i USA (4 x platina), nr. 1 i UK
  • 1997: Snowed In (november 1997) – nr. 7 i USA (platina), nr. 87 i UK
  • 2000: This Time Around (mai 2000) – nr. 19 i USA (Gull), nr. 33 i UK
  • 2005: Underneath (februar 2005) – nr. 25 i USA, nr. 1 på US Independent Chart, nr. 49 i UK
  • 2007: The Walk (mars 2007)
  • 2010: Shout It Out (juni 2010)
  • 2013: Anthem
  • 2017: Finally It's Christmas
  • 2018: String Theory
  • 2021: Against the World
  • 2022: Red Green Blue

Konsertalbum og samlealbumRediger

  • 1997: Snowed In (november 1997) – nr. 7 i USA, nr. 87 i UK
  • 1998: 3 Car Garage (mai 1998) – nr. 6 i USA, nr. 39 i UK
  • 1998: Live from Albertane (november 1998) – nr. 32 i USA, nr. 129 i UK
  • 2003: Underneath Acoustic (9. august 2003) – bare tilgjengelig via Hansons offisielle nettbutikk
  • 2005: The Best of Hanson: Live & Electric (oktober 2005) – nr. 182 i USA, nr. 15 på US Independent Chart
  • 2005: MMMBop: The Collection (november 2005)

SinglerRediger

  • 1997: «MMMBop» (mai 1997) – nr. 1 i US, nr. 1 i UK
  • 1997: «Where's the Love» (september 1997) – nr. 4 i UK
  • 1997: «I Will Come to You» (november 1997) – nr. 9 i USA, nr. 5 i UK
  • 1998: «Weird» (mars 1998) – nr. 19 UK
  • 1998: «Thinking of You» (juli 1998) – nr. 23 i UK
  • 2000: «If Only» (april 2000) – nr. 15 i UK
  • 2000: «This Time Around» (juli 2000) – nr. 17 i US
  • 2005: «Penny and Me» (januar 2005) – nr. 9 i UK
  • 2005: «Lost Without Each Other» (april 2005) – nr. 39 i UK
  • 2005: «Underneath»
  • 2006: «Great Divide» (november 2006)
  • 2007: «Go» (april 2007)

FilmografiRediger

  • 1994: Yo! Kidz: The Vidz
  • 1997: Tulsa, Tokyo and The Middle of Nowhere (18. november 1997)
  • 1998: The Road to Albertane (3. november 1998)
  • 2000: At the Fillmore (24. april 2000)
  • 2002: Frank McKlusky, C.I. (2002)
  • 2004: Underneath Acoustic Live (27. juli 2004)
  • 2006: Strong Enough to Break (2006)

ReferanserRediger

  1. ^ «From the 1997 world hit MMMBop to 30 years in music: interview with Hanson». The Shortlisted (engelsk). 19. mai 2022. Besøkt 15. juni 2022. 

Eksterne lenkerRediger