Åpne hovedmenyen

Hans Albers

tysk skuespiller
Hans Albers
Bundesarchiv Bild 102-00586A, Hans Albers, Ausschnitt.jpg
Født22. september 1891[1][2][3][4]
Hamburg[5]
Død24. juli 1960[6][3][4] (68 år)
Berg
Gravlagt Ohlsdorf gravlund
Ektefelle Claire Dux
Beskjeftigelse Sanger, teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Tyskland
Utmerkelser Stort fortjenstkors av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden (1960)

Hans Philipp August Albers (født 22. september 1891 i Hamburg, død 24. juli 1960 i Kempfenhausen ved Starnberg) var en tysk skuespiller og sanger.[7]

Albers vokste opp i Hamburg. Etter første verdenskrig flyttet han til Berlin der han avanserte som skuespiller ved forskjellige scener og ved Komische Oper. Samtidig medvirket han i rundt hundre stumfilmer. Fra 1929 var han med i mange tyske lydfilmer, blant annet i Den blå engel (1930) med Marlene Dietrich og Emil Jannings. I 1934 spilte Albers tittelrollen i Fritz Wendhausens filmatisering av Ibsens skuespill Peer Gynt. Han hadde også hovedrollen i fargefilmen Münchhausen fra 1943.

Filmografi (utvalg)Rediger

Stumfilm

  • 1917: Das Spitzentuch der Fürstin Wolkowska
  • 1917: Die Tochter der Gräfin Stachowska
  • 1918: Das Lied der Colombine
  • 1918: Der Mut zur Sünde
  • 1918: Am Scheidewege
  • 1918: Liebe und Leben
  • 1918: Leuchtende Punkte
  • 1918: Halkas Gelöbnis
  • 1918: Der Fluch des Nuri
  • 1919: Aus eines Mannes Mädchenjahren
  • 1920: Das Grand Hotel Babylon
  • 1920: Die 999. Nacht
  • 1921: Taschendiebe
  • 1922: Der böse Geist Lumpaci Vagabundus
  • 1922: Menschenopfer
  • 1922: Der falsche Dimitry
  • 1922: Lyda Ssanin
  • 1923: Irene d’Or
  • 1923: Fräulein Raffke
  • 1923: Inge Larsen
  • 1924: Das Testament des Joe Sivers
  • 1924: Auf Befehl der Pompadour
  • 1925: Ein Sommernachtstraum
  • 1925: Halbseide
  • 1925: Der König und das kleine Mädchen
  • 1925: Vorderhaus und Hinterhaus
  • 1925: Das Mädchen mit der Protektion
  • 1926: Es blasen die Trompeten
  • 1926: Die Gesunkenen
  • 1926: Der Mann aus dem Jenseits
  • 1926: An der schönen blauen Donau
  • 1926: Livets variete
  • 1926: Die Warenhausprinzessin
  • 1926: Die versunkene Flotte
  • 1927: Rinaldo Rinaldini
  • 1927: En perfekt gentleman
  • 1927: Die Frau, die nicht nein sagen kann
  • 1927: Eine Dubarry von heute
  • 1927: Der größte Gauner des Jahrhunderts
  • 1927: Die Villa im Tiergarten
  • 1927: Primanerliebe
  • 1927: Üb’ immer Treu’ und Redlichkeit
  • 1927: Der goldene Abgrund / Schiffbrüchige des Lebens
  • 1928: Frauenarzt Dr. Schäfer
  • 1928: Herr Meister und Frau Meisterin
  • 1928: Prinzessin Olala
  • 1928: Saxophon-Susi
  • 1928: Weib in Flammen
  • 1929: Der rote Kreis
  • 1929: Asphalt
  • 1929: Mascottchen
  • 1929: Vererbte Triebe: Der Kampf ums neue Geschlecht
  • 1929: Drei machen ihr Glück

Lydfilm

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 3. mai 2014
  2. ^ Q39845173, 9. okt. 2017, Hans Albers, https://frankfurter-personenlexikon.de/node/373
  3. ^ a b data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb14066575p
  4. ^ a b Czech National Authority Database, 23. nov. 2019, ola2002142479
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, 21. jul. 2015, 118501402
  7. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. januar 2018. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)