Hanne Sigbjørnsen

norsk tegneserieskaper
Hanne Sigbjørnsen
Hanne Sigbjørnsen Tegnehanne.JPG
Født8. desember 1989[1] (30 år)
BryneRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Karikaturtegner, illustratør[2]
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Pondus-prisen (2015)Rediger på Wikidata
FeltTegneserie, illustrasjon, blogg

Hanne Monge Sigbjørnsen (født 8. desember 1989) er en norsk tegneserieskaper og blogger fra Kverneland[3] kjent under pseudonymet «Tegnehanne».[4] I 2012 vant hun Side2s konkurranse «Norges mest elskede blogg».[5] Som tegner har hun en svært enkel, naivistisk strek.

Liv og virkeRediger

Hun har hatt serien H&M på trykk i aviser som Sandnesposten, Dagbladet,[6] og studentavisen Inside.[7] Sigbjørnsen illustrerte også forsiden av katalogen for Gule Sider i Aust-Agder og Telemark i 2010.

I 2010 startet Sigbjørnsen tegneseriebloggen under signaturen Tegnehanne. Hun leverte i begynnelsen bidrag til gratismagasinet Spirit,[8][9] og fra 2013 til Aftenposten på nett.[10][11]Sjangeren er en mellomting mellom tegneserie og blogg.[12]

Sigbjørnsen ble kåret til «årets blogger» i Vixen Blog Awards 2011[13][14], og Aftenposten kåret Tegnehanne-stripen Samboerskapets metamorfose til lesernes tredje best likte sak i 2013.[15][16]

Hun ble tildelt Pondus-prisen 2015.[17]

I 2015 ble stripen Tegnehanne utgitt i bokform og NRKs anmelder skrev: «Tegnehanne er morsom. Hun er morsom fordi det hun beskriver er sant. Og fordi det er overdrevet.»[18]

BibliografiRediger

  • 2015 Tegnehanne
  • 2015 Når livet er kjipt av Oda Rygh (illustrert)
  • 2016 Tegnehanne : Ambisjoner minus gjennomføringsevne
  • 2017 Gleden med skjeden av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl (illustrert)
  • 2017 Lykke til (med Jostein Larsen)
  • 2017 Tegnehanne : Blod, svette og tress-is
  • 2018 Rum & Ruins - An illustrated travel journal from Central America[19]
  • 2019 Ikke tenk på meg (forlag Kagge)

ReferanserRediger

  1. ^ www.birthday.se
  2. ^ https://libris.kb.se/katalogisering/fcrv3sdz2tl59hw; LIBRIS; besøksdato: 24. august 2018; utgivelsesdato: 16. februar 2017.
  3. ^ Hanne Mongstad Sigbjørnsen (06/28/2011). «Kverneland.». Tegnehanne.no. Besøkt 08.07.2019. «Kverneland er et lite tettsted utenfor Bryne i Rogaland, og det er her jeg er født og oppvokst.»  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)
  4. ^ Ina Midttveit (15. februar 2012). «Rogalands-jente vant pris for årets blogger. Hanne Sigbjørnsen skriver bloggen tegnehanne.no og i går kveld stakk hun av med prisen for årets blogger» (norsk). Stavanger Aftenblad - nettavis. Besøkt 14. september 2014. «Tirsdag kveld ble Blog Awards arrangert av Vixen magazine på Folketeateret i Olso. Hanne Sigbjørnsen fra Time stakk av med prisen for Årets blogger. .. I går vant hun blant annet en diamant til en verdi av 80 000 kroner. .. TegneHanne har mellom 7 000 og 8 000 lesere de dagene hun legger ut nye innlegg. Ellers ligger tallet mellom 4 000 og 5 000.» 
  5. ^ «Hun har Norges mest elskede blogg. - En bekreftelse på at det jeg gjør er ok.», Side2.no, 11. oktober 2012
  6. ^ «Tegner for Dagbladet. Hannes serie H & M er å finne i Dagbladet i juni.» (norsk). Sandnesposten på nett. 09.06.2009. 
  7. ^ InSide, eksempel
  8. ^ PK (13. oktober 2011). «Tegnehanne». Spirit. Besøkt 13. september 2014. 
  9. ^ Lisa Hansen Fotland (11.07.2011). «Bloggere: Friskt pust. Hanne Sigbjørnsen først ut i en serie om jærske bloggere.» (norsk). Jærbladet, jbl.no. Arkivert fra originalen 14. september 2014. Besøkt 14. september 2014. 
  10. ^ Hanne Sigbjørnsen (udatert). «Lenker til Tegnehanne-striper i Aftenposten». Aftenposten. Besøkt 13. september 2014. 
  11. ^ «Sykepleier med mørk humorstripe på ap.no». Aftenposten. Seksjon: Kultur - Del: 2 (norsk): 6. 28.09.2013. 
  12. ^ Nina Hernæs (21. mars 2014). «Tegner sykepleie. Hanne Sigbjørnsen har et alias: Tegnehanne.». Sykepleien. Arkivert fra originalen 14. september 2014. Besøkt 13. september 2014. 
  13. ^ Ingrid Louise Kvam (15. februar 2012). «Hun er folkets blogger». Side 2. Besøkt 13. september 2014. 
  14. ^ Ståle Winterkjær (15. februar 2012). «Petter Stordalen: – Gunhild mener jeg ligner på Brad Pitt». TV2 (norsk). «Årets Blogger ble Hanne «Tegne-Hanne» Sigbjørnsen.» 
  15. ^ Karen Tjernshaugen (2. januar 2014). «Disse sakene likte leserne våre best». Aftenposten (norsk). 
  16. ^ Hanne Sigbjørnsen (16. november 2013). «Samboerskapets metamorfose. Etter at forholdet har vart en stund kommer sannheten frem, og du innser hvem du egentlig har med å gjøre.» (norsk). Aftenposten. Besøkt 14. september 2014. 
  17. ^ NTBs informasjon om tildelingen
  18. ^ Siri Narverud Moen (01.10.2015). «Litt dristigere enn Seinfeld» (norsk). NRK. Besøkt 10. april 2016. 
  19. ^ Rum & Ruins - An illustrated travel journal from Central America Etsy.com. Besøkt 10. juni 2018

Eksterne lenkerRediger