Gunnar Falkås

Gunnar Falkås
Født29. september 1903Rediger på Wikidata
Barne-Åsaka församlingRediger på Wikidata
Død14. november 1973Rediger på Wikidata (70 år)
NossebroRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata

Gunnar Falkås (Døpenavn: Karl Gunnar Fridolf Gustavsson) (født 29. september 1903 i Barne-Åsaka, Skaraborgs län, død 14. november 1973 i Nossebro, Skaraborgs län) var en svensk forfatter.

BibliografiRediger

  • 1972: Den siste knallen (LT:s förlag)
  • 1969: Knalle och vävare (LT:s förlag)
  • 1967: Knallepåken (LT:s förlag)
  • 1964: Turtelduvans röst (LT:s förlag)
  • 1962: Välja väg (LT:s förlag)
  • 1960: Gift och honung (LT:s förlag)
  • 1957: Att köpa vätt (LT:s förlag)
  • 1955: Het sommar (LT:s förlag)
  • 1953: Karneval i Älvnäs (LT:s förlag)
  • 1951: Regnbågsdalen (LT:s förlag)
  • 1950: Kolchos Dalen (LT:s förlag)
  • 1946: Resan till Gammelös (LT:s förlag)
  • 1945: Erlandsson finner melodin (LT:s förlag)
  • 1943: Vitormen (LT:s förlag)
  • 1941: Gökhult (LT:s förlag)
  • 1937: De fredlösa (Lars Hökerbergs förlag)
  • 1929: Dødens dal (under navnet Gunnar G:son Ånne)

FilmmanusRediger

Hørespill og folkekomedierRediger

  • Anders och valfisken (Oppført på NRK Radioteatret som Anders og hvalfisken, 1951)
  • Friarannonsen
  • Penningträdet
  • Frans på stenbacken

Priser og utmerkelserRediger

KilderRediger

  • Holzhausen, Carl Johan: Gunnar Falkås Diktare och bonde (på LT:s förlag, 1976)