Grim Reaper

engelsk band

Grim Reaper var et heavy metal-band som var en del av New Wave of British Heavy Metal1980-tallet.

Grim Reaper
Grim Reaper live 2010.jpg
OpphavDroitwich Spa, Storbritannia (1979)
PeriodeNew Wave of British Heavy Metal[1]
Sjanger Thrash metalRediger på Wikidata
Aktive år1979
Nettstedhttp://www.myspace.com/thestevegrimmettbandgrimreaper
Medlemmer
Ian Nash
Ritchie Walker
Pete Newdeck
Tidligere medlemmer
Steve Grimmett (1979–1988, 2006–2022)
Nick Bowcott (1979-1988)
Dave Wanklin (1981-1987)
Geoff Curtis (1987 - 1988)
Lee Harris (1982-1984)
Mark Simon (1984 - 1988)
Kevin Neale (1979-1981)
Adrian Jacques (1981-1982)
Paul DeMercado (1981)

Bandet ble opprettet i 1979 i Droitwich, England, av gitarist Nick Bowcott. De ble oppdaget etter å ha vunnet en «Battle of the Bands» konkurranse med over 100 band, og de fikk kontrakt med Ebony Records. Debutalbumet See You in Hell ble utgitt i 1984. Det ble distribuert via RCA Records. Oppfølgeralbumet het Fear No Evil, og ble utgitt i 1985. Rock You to Hell ble utsatt to år på grunn av disputt med Ebony Records, det ble utgitt av RCA Records i 1987. Da dette musikkalbumet kom ut hadde den populære heavy metalmusikken endret seg fra power metal til mer thrash/speed metal, og populariteten til bandet gikk ned. Under arbeidet med det kommende albumet Nothing Whatsoever to Do with Hell, var det nye juridiske problemer med Ebony Records, noe som endte med at albumet ble kansellert og bandet oppløst i 1988.

I 2006 ble det kunngjort at bandet var gjenforent.[trenger referanse] Vokalisten Steve Grimmett døde 15. august 2022.[2]

DiskografiRediger

  • See You in Hell (1984)
  • Fear No Evil (1985)
  • Rock You to Hell (1987)
  • Walking in the Shadows (2016)
  • At the Gates (2019)

MedlemmerRediger

Tidligere
  • Steve Grimmett – vokal (1979–1981, 1981–1988, 2006–2022)
  • Ian Nash – gitar (2006–2022)
  • Ritchie Walker – bassgitar (1979, 2006–2022)
  • Pete Newdeck – slagverk (1979-1981, 2006–2022)
  • Nick Bowcott – gitar (1979–1988)
  • Dave Wanklin – bassgitar (1981–1987)
  • Geoff Curtis – bassgitar (1987–1988)
  • Lee Harris – slagverk (1982–1984)
  • Mark Simon – slagverk (1984 – 1988)
  • Kevin Neale – bassgitar (1979–1981)
  • Adrian Jacques – slagverk (1981–1982)
  • Paul DeMercado – vokal (1981)

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopaedia Metallum; oppført som: Grim Reaper; Encyclopaedia Metallum band-ID: 952.
  2. ^ Laura Snapes (16. august 2022). «Steve Grimmett, frontman of metal band Grim Reaper, dies aged 62» (engelsk). The Guardian. Besøkt 18. august 2022. 

Eksterne lenkerRediger