Goldfrapp

Goldfrapp er en britisk musikkgruppe som ble dannet i 1999 i London og består av de to medlemmene Alison Goldfrapp (sang, keyboard, synthesizer) og Will Gregory (keyboard, synthesizer). Duoen spiller electronica-musikk i rolig tempo, basert på keyboard og synthesizer. Den mest fremstående i gruppen er Alison Goldfrapp, som pryder omslagene til alle studioalbumene.

Alison Goldfrapp under Wireless Festival, London 2006.

Til tross for at bandets debutalbum Felt Mountain (2000) ble hyllet av kritikere, nådde ikke albumet opp på hitlistene. Deres tredje album, Supernature, ble nominert til prisen for «beste electronic/dance-album» ved den 49. utdelingen av Grammy Awards.

Blant bandets populære låter er singlene «Lovely Head», «Ooh La La», «Number 1», «Ride a White Horse» og «A&E».

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • Felt Mountain (2000)
  • Black Cherry (2003)
  • Supernature (2005)
  • Seventh Tree (2008)
  • Head First (2010)
  • Tales of Us (2013)

Remix-albumRediger

  • We Are Glitter (2006) (bare utgitt i Nord-Amerika)

VideoalbumRediger

  • Wonderful Electric (2004)

EP-erRediger

  • Wonderful Electric (2004)
  • Live 2005 (2005)
  • Live Session (2006)
  • Live in London (2006)
  • iTunes Originals – Goldfrapp (2008)

Eksterne lenkerRediger