Gerry Rafferty

Skotsk musiker

Gerald «Gerry» Rafferty (født 16. april 1947 i Paisley, død 4. januar 2011[6]) var en skotsk vokalist, låtskriver og plateprodusent, mest kjent for låten «Baker Street» i 1978, og som medlem av bandet Stealers Wheel på 1970-tallet. Med dette bandet hadde han sin første hit 1972 med sangen «Stuck in the Middle With You».

Gerry Rafferty
Gerry
Gerry Rafferty.jpg
Rafferty i 1980
Født16. apr. 1947[1][2][3]Rediger på Wikidata
Paisley[4]Rediger på Wikidata
Død4. jan. 2011[1][2][3][5]Rediger på Wikidata (63 år)
StroudRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Sanger-låtskriver, sanger, låtskriver, gitarist, pianist, saksofonist, plateartistRediger på Wikidata
Utdannet ved St Mirin's AcademyRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock
InstrumentGitar, vokal
Aktive år1966
PlateselskapTransatlantic
Nettstedhttps://www.gerryrafferty.com/
IMDbIMDb
Tidligere band
Stealers Wheel
Humblebums

DiskografiRediger

Med HumblebumsRediger

  • 1969 Humblebums
  • 1970 Humblebums First Collection of Merry Melodies
  • 1970 New Humblebums
  • 1970 Open Up the Door

Med Stealers Wheel

  • 1973 Stealers Wheel
  • 1974 Ferguslie Park
  • 1975 Right or Wrong

SoloRediger

  • 1972 Can I Have My Money Back
  • 1974 Gerry Rafferty
  • 1978 City to City
  • 1979 Night Owl
  • 1980 Snakes and Ladders
  • 1982 Sleepwalking
  • 1984 First Chapter (samlealbum)
  • 1988 North and South
  • 1993 On a Wing and a Prayer
  • 1994 Over My Head
  • 1995 One More Dream: The Very Best of Gerry Rafferty (samlealbum)
  • 2003 Another World
  • 2006 Days Gone Down: The Anthology: 1970-1982 (samlealbum)
  • 2009 Life Goes On

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 26. april 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  3. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 63718610, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014
  5. ^ www.guardian.co.uk
  6. ^ Gerry Rafferty obituary

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.