Åpne hovedmenyen
Gerry Rafferty
Gerald Rafferty
Gerry Rafferty.jpg
Gerry Rafferty i 1980
Født16. april 1947
Paisley, Skottland
Paisley
Død4. januar 2011 (63 år)
Stroud
Utdannet ved St Mirin's Academy
Beskjeftigelse musiker, låtskriver, plateprodusent
Nasjonalitet Storbritannia
Musikalsk karriere
Sjangerrock, progressiv rock
Instrumentvokal, gitar, piano
Aktive år19602011
PlateselskapTransatlantic Records
Nettstedhttps://www.gerryrafferty.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Tidligere band
Stealers Wheel
Humblebums

Gerald «Gerry» Rafferty (født 16. april 1947 i Paisley, død 4. januar 2011)[1] var en skotsk vokalist, låtskriver og plateprodusent, mest kjent for låten «Baker Street» i 1978, og som medlem av bandet Stealers Wheel1970-tallet. Med dette bandet hadde han sin første hit 1972 med sangen «Stuck in the Middle With You».

DiskografiRediger

Med Humblebums

  • 1969 Humblebums
  • 1970 Humblebums First Collection of Merry Melodies
  • 1970 New Humblebums
  • 1970 Open Up the Door

Med Stealers Wheel

  • 1973 Stealers Wheel
  • 1974 Ferguslie Park
  • 1975 Right or Wrong

Solo

  • 1972 Can I Have My Money Back
  • 1974 Gerry Rafferty
  • 1978 City to City
  • 1979 Night Owl
  • 1980 Snakes and Ladders
  • 1982 Sleepwalking
  • 1984 First Chapter (samlealbum)
  • 1988 North and South
  • 1993 On a Wing and a Prayer
  • 1994 Over My Head
  • 1995 One More Dream: The Very Best of Gerry Rafferty (samlealbum)
  • 2003 Another World
  • 2006 Days Gone Down: The Anthology: 1970-1982 (samlealbum)
  • 2009 Life Goes On

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.