Åpne hovedmenyen

Erwin Neutzsky-Wulff

dansk poet og skribent
Erwin Neutzsky-Wulff
Født24. november 1949 (69 år)
Danmark
Far Aage Neutzsky-Wulff
Beskjeftigelse Skribent, lyriker, science fiction-forfatter
Nasjonalitet Danmark

Erwin Neutzsky-Wulff (født 24. november 1949) er en dansk forfatter innenfor sjangrene science fiction, populærvitenskap, grøss og prosa.

Innhold

BiografiRediger

Han studerte en kort tid filosofi ved Københavns Universitet, men fullførte aldri studiene. Etter å ha bodd i København hele sitt liv, flyttet han til Vinstrup nord for Randers og bor i dag sammen med sin kone i en nedlagt skole.

Neutzsky-Wulff er Vita Andersens halvbror og sønn av Åge Neutzsky-Wulff (1891–1967). Hans søster er forfatteren Trolli Neutzsky-Wulff.

Utover sin bokproduksjon har Neutzsky-Wulff skrevet en lang rekke noveller til diverse tidsskrifter, hvorav de fleste kan leses på www.eskapisme.dk. Han har i de senere år dessuten utgitt fanzinet og filmbladet Bathos.

Neutzsky-Wulffs roman Gud (1975) ble belønnet med Science fiction Cirklens pris.

BibliografiRediger

  • Dialog om det enogtyvende århundredes to vigtigste verdenssystemer' (1971)
  • Adam Harts opdagelser (1972, gjenutgitt 2003)
  • Anno Domini: roman (1975, gjenutgitt 2000)
  • Victor Janis & Søn (1976)
  • Adam Hart og sjælemaskinen (1977)
  • Den 33. marts (1977)
  • Indsigtens sted (1980)
  • Menneske: roman (1982)
  • Ulvens arv og andre noveller (1984)
  • Mikrodatamaten, programmering og anvendelse : en bog om ZX81 BASIC (1984)
  • Okkultisme (1985)
  • Programmering med COMMODORE BASIC (1985)
  • Amstrad BASIC (1985)
  • Magi (1986)
  • BASIC med COMMODORE 64 (1986)
  • Comal 80 og Piccoline (1986)
  • Faust: roman (1989)
  • Postscript-programmering (1990)
  • Skrækkens ABC (1992)
  • Gud: roman (1994)
  • Verden: roman (1994)
  • Havet (1996)
  • Døden: roman (1996)
  • UFO: roman (1999)
  • 2000: roman (2000)
  • For længe siden: Første Mosebog i nyoversættelse (2000)
  • Rum: roman (2001).
  • Abattoir (2003)
  • Det overnaturlige (2004)

Eksterne lenkerRediger

DanskRediger

EngelskRediger