Enrico Rava

Enrico Rava
Enrico Rava AFreguja.jpg
Født20. august 1939[1][2]Rediger på Wikidata (80 år)
TriesteRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Komponist[3], trompetist[3], jazzmusiker, arrangør[3], filmmusikkomponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet ItaliaRediger på Wikidata

Enrico Rava

Enrico Rava (født 20. august 1939 i Trieste i Italia) er en jazztrompetist.

Han begynte i sin tid med å spille trombone før han byttet til trompet etter at han hadde hørt Miles Davis spille. Hans første kommersielle arbeid var som medlem av Gato Barbieris italienske kvintett på midten av 1960-tallet. Han flyttet til New York i 1967, og ble der medlem av Steve Lacys gruppe. Han har spilt sammen med kunstnere som for eksempel Carla Bley, Jeanne Lee, Paul Motian, Lee Konitz og Roswell Rudd.

På 1970- og 80-tallet arbeidet han sammen med Pat Metheny, Michel Petrucciani, John Abercrombie, Joe Henderson, Richard Galliano, Miroslav Vitouš, Andrea Centazzo, Joe Lovano, Gil Evans og Cecil Taylor.

Sammen med jazztrompetisten Paolo Fresu, spilte Rava inn fire CD-er som var inspirert henholdsvis av Bix Beiderbecke, Louis Armstrong, Chet Baker, og Miles Davis (Bix, Pop, Shades of Chet, Play Miles Davis). Også verdt å merke er albumene Rava, L'Opera Va' og Carmen; som er hans egne fortolkninger av operaarier og ouverturer. I 2001 dannet han en ny kvintett sammen med pianisten Stefano Bollani. Han turnerte også i 2001 med Gato Barbieri and Aldo Romano. I trioen Europeans spiller han sammen med den tyske bassisten Eberhard Weber og den sveitsiske perkusjonisten Reto Weber.

I 2002 mottok han den danske Jazzpar Prize.

DiskografiRediger

  • 1966 - Steve Lacy: Sortie
  • 1967 - Steve Lacy: The Forest and the Zoo
  • 1968 - Lee Konitz: Stereokonitz
  • 1971 - Carla Bley/Mike Mantler: Escalator over the Hill (JCOA)
  • 1972 - Il Giro Del Giorno in 80 Mondi (Black Saint)
  • 1973 - Quotation Marks. JAPO.
  • 1975 - The Pilgrim and the Stars. ECM.
  • 1976 - The Plot. ECM.
  • 1978 - Enrico Rava Quartet. ECM, med Roswell Rudd
  • 1981 - Opening Night. ECM.
  • 1983 - Andanada. Soul Note.
  • 1984 - String Band. Soul Note.
  • 1985 - Nexus Meets Enrico Rava. Four Leaf Clover.
  • 1986 - Secrets. Soul Note.
  • 1986 - Volver. ECM, med Dino Saluzzi
  • 1987 - Animals. Inak.
  • 1993 - Nausicaa. EGEA, med Enrico Pieranunzi
  • 1993 - Rava, L'Opera Va. Blue.
  • 1994 - For Bix and Pops. Philology.
  • 1994 - Electric Five. Soul Note, med Gianluigi Trovesi
  • 1996 - Italian Ballads. Music Masters, med Richard Galliano
  • 1997 - Noir. JMS.
  • 1997 - Carmen. Label Bleu.
  • 1998 - Certi Angoli Segreti. Label Bleu.
  • 1999 - Shades of Chet. Via Veneto Jazz.
  • 1999 - Rava Plays Rava. Philology.
  • 2000 - Live at Birdland Neuberg. Challenge Records.
  • 2000 - Duo en Noir. Between the Lines, med Ran Blake
  • 2002 - Beyond Fellini. WEA/Warner.
  • 2003 - Renaissance. Venus Jazz.
  • 2003 - Happiness Is.... Stunt Records.
  • 2003 - Full of Life. CamJazz.
  • 2004 - Easy Living. ECM.
  • 2004 - Montreal Diary/A: Plays Miles Davis. Label Bleu.
  • 2004 - Montréal Diary/B. Label Bleu, med Stefano Bollani
  • 2005 - Tati. ECM, med Stefano Bollani and Paul Motian
  • 2006 - Chanson. Duck Records.
  • 2006 - What a Day. Duck Records.
  • 2006 - Quatre. Duck Records.
  • 2007 - The Words and the Days. ECM.
  • 2007 - The Third Man. ECM.
  • 2007 - Live at JazzBo '90. Philology.
  • 2009 - New York Days (ECM)
  • 2010 - Tribe (ECM)
  • 2012 - Rava on the Dance Floor (ECM)
  • 2013 - The Monash Sessions (Jazzhead)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 6. mai 2014
  2. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Enrico Rava, w6m90jsf
  3. ^ a b c Allmusic

Eksterne lenkerRediger