Diskusjon:Holmenkollbakken

Siste kommentar: for 5 måneder siden av InternetArchiveBot i emnet Endret eksterne lenker

Håper det er greit med en ny artikkel om Holmenkollbakken. Bakken er greit nevnt i artikkelen om Holmenkollen, men jeg synes hoppbakken fortjener en egen artikkel. Artikkelen om bakken kan helt sikkert gjøres bedre, men jeg håper den ser brukbar ut så langt. Noen vil kanskje mene at det jeg har skrevet om planene for Rødkleiva er irrelevant, men jeg tror det er relevant å ta det med. Men fjern det gjerne om noen er veldig uenig med meg. --Blue Elf 13. mar 2006 kl.19:56 (UTC)

Bilder rediger

Denne artikkelen burde absolutt hatt noen bilder fra rivingen av bakken! Noen som sitter på noen slike? Æøå 13. nov 2008 kl. 22:26 (CET)


Kontroversen med første hopper rediger

Registrerer at det er noen som ikke vil nevne at Romøren var første hopper over hoppkanten. Foreslår at artikkelen låses lengre, regner med at når snøen går så vil det være mulig å kunne skrive om det som skjedde, uten at det blir redigeringskrig. Det som skjedde 2. går jo utvilsomt også inn i historiebøkene. På wikipedia bør historien til den nye bakken være skrevet, uansett hva man mener om Romøren og Sagen. 84.208.112.173 3. mar 2010 kl. 22:14 (CET)


Artikkelen må oppdateres rediger

Med data for den nye bakken. SIkkert fint å beholde en seksjon med data om den forrige også. -- Egilk 4. mar 2010 kl. 08:09 (CET)

Slagside rediger

Jeg synes artikkelen slik den står nå er feilproporsjonert. Delen om den nye Holmenkollbakken er over dobbelt så stor som delen om bakkens lange historie, selv delen om innvielsen av den nye bakken er like stor som historiedelen. Det er til dels naturlig at det blir sånn, men også ganske typisk. Ved et enkelt overblikk ser kanskje artikkelen bra ut, med mange referanser, men jeg mener den bør omskrives og omdisponeres ganske kraftig, for å få en mer balansert og opplysende artikkel.

Historiedelen bør iallfall utvides mye. Et sted å begynne kan være å ta utgangspunkt i boka Holmenkollen - Historien og resultatene av Jakob Vaage og Tom Kristensen (utgitt 1992). Kanskje bør det sies noe om bakkens betydning og popularitet innen internasjonal hoppsport. Mer må definitivt sies om Holmenkollrennene, selv om artikkelen om Holmenkollrennene blir langt mer detaljert enn det som nevnes her. De relativt få NM som har blitt arrangert i Holmenkollbakken bør nevnes. Og jeg mener vi kan og kanskje bør ha et avsnitt om kvinner i Holmenkollbakken, men da med begrenset størrelse. Været i Holmenkollen, med tåke og vind, kan også nevnes. Blue Elf 21. jul 2010 kl. 12:36 (CEST)

Bakkerekorder rediger

Den fullstendige lista over bakkerekordene er hentet fra Skiforeningens oversikt over rekorder i Holmenkollbakken og Jakob Vaage og Tom Kristensens bok Holmenkollen - Historien og resultatene.

I hoppbakker som noenlunde jevnlig arrangerer verdenscuprenn, er det vanlig å bare anerkjenne bakkerekorder som er satt i verdenscupen (eller tilsvarende i eldre tid) eller internasjonale mesterskap. Dette fordi en bakkerekord satt i f.eks. et norgescuprenn ikke vil være en like stor prestasjon som en rekord satt i VM, fordi konkurransen er dårligere. I Holmenkollbakken ser man tydeligvis stort på det, og bakkerekorder satt både i juniorklasse i Holmenkollrennet og i kombinert verdenscup/NM er tatt med på lister over "offisielle" rekorder.

Jeg er veldig usikker på om Rune Veltas bakkerekord satt i åpningsrennet bør være med på lista, siden det var et ikke terminfestet oppvisningsrenn med et helt annet nivå enn verdenscuprennet noen dager senere, selv om alle de beste norske minus Romøren var med. Men fordi rekorder satt utenom verdenscup spesielt hopp og seniorklasse i Holmenkollrennet er tatt med tidligere, så har jeg valgt å ha Veltas hopp med på lista. I Holmenkollen mener man tydeligvis at rekord er rekord uansett, og da får vi/jeg forholde oss/meg til det.

I utgangspunktet synes jeg ikke man bør regne egne bakkerekorder for kvinner. Hadde en kvinne i et internasjonalt renn med akseptabelt nivå hoppet lenger enn noen mann tidligere under noenlunde like forutsetninger, så ville jeg ha regnet det som bakkerekord på samme linje (og i samme liste) som andre bakkerekorder. Det er ingenting i veien for at det kan skje - får kvinnene fart nok, så kan de også hoppe bakken ned. Men jeg har likevel valgt å ta med ei liste over bakkerekorder for kvinner, siden det har vært gjort tidligere, og fordi det kan gi et slags (om enn temmelig unøyaktig) inntrykk av utviklingen innen skihopping for kvinner. Blue Elf 9. aug 2010 kl. 15:18 (CEST) Redigert. Blue Elf 2. sep 2010 kl. 20:48 (CEST)

Jeg har valgt å utelate Rune Veltas 141 meter og Adam Malysz' 142 meter fra bakkerekordlista, siden de ikke ble satt i konkurranse i internasjonale renn. Mens hoppet er helt ferskt, utelater jeg også Anders Jacobsens 140 meter fra NM stor bakke 2011. Men: Tommy Ingebrigtsens 136 meter fra NM 2006 er med på de aller fleste lister over bakkerekorder i Kollen, muligens unntatt noen få utenlandske (men de fleste har ham med). Sånn sett burde kanskje Anders Jacobsen vært med på lista. Det er ikke lett å være konsekvent i Holmenkollen... Blue Elf 8. feb 2011 kl. 20:10 (CET)
Så kom 142,5 meter også, for sikkerhets skyld. De lærde får strides, hvis de vil. Blue Elf 8. feb 2011 kl. 20:45 (CET)

Nyskrevet artikkel rediger

Jeg har omskrevet artikkelen helt, og tror den skal være ganske mye bedre nå enn den forrige versjonen, selv om det sikkert ennå er ting som kan forbedres. Et par ting i den forbindelse: Jeg har ikke brukt noen av de gamle Wilse-bildene, for jeg er usikker på om de bildene bør regnes som fotografiske verk eller ikke. Jeg håper og ønsker at de kan brukes, men jeg tror vi bør vente med å bruke dem til vi får avklart spørsmålet litt bedre. Om noen andre har sterk mening om at det er greit å bruke dem, så legg gjerne inn det/de som måtte passe i artikkelen. Også: Jeg har valgt å ikke bruke hoppbakke-malen i artikkelen. Maler gir et ryddig inntrykk, men jeg synes ikke hoppbakke-malen er god. Men legg den gjerne inn igjen om noen er helt uenig med meg. Blue Elf 16. jan 2011 kl. 20:44 (CET)

New pictures of the jump tower rediger

Just to let you know, I've uploaded a few new pictures of the current jump structure. Feel free to use them in the article: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Holmenkollen_Jump_Tower_01.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Holmenkollen_Jump_Tower_02.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Holmenkollen_Jump_Tower_03.jpg Chrisalbanhansen (diskusjon) 8. jul 2012 kl. 15:44 (CEST)

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Holmenkollbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. jul. 2017 kl. 14:25 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Holmenkollbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. jul. 2017 kl. 06:32 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Holmenkollbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 15:52 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Holmenkollbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 08:47 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Holmenkollbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. mai 2019 kl. 17:41 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Holmenkollbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2019 kl. 09:45 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Holmenkollbakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. nov. 2023 kl. 01:57 (CET)Svar

Tilbake til siden «Holmenkollbakken».