Diskusjon:Asker (bygd)

Siste kommentar: for 1 år siden av WK i emnet duplikat?

Her trengs det bilder... rediger

Denne artikkelen har lite bilder, det gir et dårlig inntrykk! Det trengs historiske bilder, og bilder fra nåtiden. Så dersom noen med tilknytning til kommunen kan grave litt, eller ta en runde med kamera, så er det meget bra. Se gjerne artikkelen om Eidsvoll som et eksempel på hvordan bilder kan brukes i en kommuneartikkel.

Obs, ikke glem å laste opp bilder på Wikimedia Commons, ikke minst fordi bildene da er tilgjengelig for de andre språkversjonene av artikkelen om kommunen! Våre svenske, danske, finske, tyske, engelske, franske, italienske (og andre) lesere vil jo og gjerne se bilder - og ligger de på Commons kan de nåes fra alle våre prosjekter. Husk at alle bilder på Commons må være frie, se eventuelt brukerportalen dersom du er usikker. Hvis du selv har tatt bildet, eller det er 70 år siden fotografen døde skal det mye til at det er problemer mht opphavsrett.

Dersom det er noen spørsmål ved opplasting så legg gjerne en melding på min diskusjonsside så skal jeg forsøke å hjelpe som best jeg kan. mvh - Ulf Larsen 7. aug 2007 kl. 21:45 (CEST)

Har funnet noen få bilder fra Commons som passer greit inn. Kan være at noen bør ta seg en tur ut med et kamera en dag også. --Jpfagerback 22. mar 2008 kl. 05:09 (CET)
Fjernet tag, det er kommet et par bilder. Hele artikkelen trenger løft om bilder skal løfte den. Harald Haugland 27. sep 2008 kl. 23:31 (CEST)

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Asker. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. jul. 2017 kl. 15:54 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Asker. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. apr. 2019 kl. 13:23 (CEST)Svar

Flytt denne, opprett ny rediger

På grunn av sammenslåingen av Asker, Røyken og Hurum, bør siden flyttes, og ny artikkel om den nye kommunen skrives. En sammenligning: artikkelen Lindesnes kommune (1964-2019) og artikkelen om den nye kommunen Lindesnes. Kronny (diskusjon) 1. jan. 2020 kl. 17:43 (CET)Svar

Dette er et godt poeng. Vi bør ha to forskjellige artikler om Asker som et etablert geografisk begrep med en lang historie, og tidligere kommune og prestegjeld, og den nye administrative storkommunen med navnet. Sagt på en annen måte, Asker (eller Askerbygda som det noen ganger også kalles) er nå en bygd i Asker kommune, mens Asker kommune er større enn Askerbygda og omfatter også bygdene Røyken og Hurum. Jeg ser det som mest naturlig at 2020-kommunen får en ny tittel, på samme måte som nye Viken (fylke) selvsagt ikke kunne beslaglegge hovedoppslagsordet for området med en tusenårig historie (og grenser som ikke sammenfaller med det moderne fylket), mens hovedoppslagsordet Asker reserveres for den etablerte betydningen og fortsatt omtaler bygda Asker og de historiske geografiske inndelingene (kommune og prestegjeld) der. Oppsummeringsvis ser jeg for meg:
  • Asker, også kalt Askerbygda, er en bygd og en tidligere kommune og prestegjeld i Akershus som fra 2020 er en del av den sammenslåtte storkommunen Asker kommune.
  • Asker kommune (mulige titler: «Asker (kommune fra 2020)» eller «Asker (Viken)») er en kommune i Viken som omfatter bygdene Asker, Røyken og Hurum som før 2020 var egne kommuner i henholdsvis Akershus og Buskerud ...
--Bjerrebæk (diskusjon) 1. jan. 2020 kl. 23:24 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Asker (bygd). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jan. 2021 kl. 13:14 (CET)Svar

duplikat? rediger

Hva er nå forskjellen mellom Asker (bygd) og Asker? Har vi her å gjøre med en slags duplikat? Arbabi andre (diskusjon) 19. apr. 2022 kl. 08:31 (CEST)Svar

Viktig spørsmål, og det er mulig dette ikke kommer godt nok frem som disse to artiklene nå står. Asker (bygd) er artikkelen om den tidligere kommunen Asker (1837–2020), og om det noen mener utgjør en egen bygd – Askerbygda – i det området av nye Asker kommune som lå i den gamle kommunen. Asker er artikkelen om dagens Asker kommune, som altså består av de tre tidligere kommunene Hurum, Røyken og Asker. --WK (diskusjon) 10. mai 2022 kl. 12:57 (CEST)Svar
Tilbake til siden «Asker (bygd)».