Direksjonsmusikken

Direksjonsmusikken er et studentorkester ved Norges handelshøyskole. Direksjonsmusikken ble stiftet 28. oktober 1963 og siden oppstarten har over 450 studenter spilt i Direksjonsmusikken. Orkesteret har utgitt elleve plater.

Spillende Læmme ved 15-års jubileum 1978

Til enhver tid er det mellom 25 og 30 faste, spillende medlemmer av Direksjonsmusikken – som går under betegnelsen «Spillende Læmme». De vanligste instrumentene i orkesteret er baryton, trompet, tuba, saksofon og trombone. I tillegg har orkesteret en egen perkusjonsgruppe kalt «Kitchen». I dag spiller denne gruppen blant annet på dass og hagle. Orkesteret driver sin egen bar, «RUM», i kjelleren til Norges Handelshøyskole.

DiskografiRediger

 
Direksjonsmusikken i Hovedprosesjonen 17. mai 2007
  • 1966: Den første platen, med urinnspilling av 1814 – overtyre. (EP)
  • 1973: If Music Were the Food for Love (LP)
  • 1978: Jubileumsplaten 1978 (LP)
  • 1983: Blank Messing (LP)
  • 1988: Sorte får og hvite løgner (LP, MC og CD)
  • 1993: Striper i lakken (CD)
  • 1998: Licence to Spill (CD og CD-rom)
  • 2003: Blid Lyd (CD)
  • 2008: Tatt på hornet (CD)
  • 2013: Full Klaff (CD).
  • 2018: Dirmus? (CD)

BibliografiRediger

  • 2013: Direksjonsmusikken 1963-2013 (Bok/Encyclopedi, 400 sider)

Eksterne lenkerRediger