Diamanda Galás

amerikansk sanger, musiker og komponist

Diamanda Galás (født 29. august 1955 i San Diego, California) er en avantgarde-sanger, keyboardist og komponist. Hun er kjent for sin traktering av piano samt sin distinktive stemme som spenner over tre og en halv oktav. Hun bruker ofte skrik, ul og later til å imitere tungetale i sine opptredener. Arbeidene hennes konsentrerer seg stort sett om emner som lidelse, desperasjon, fordømmelse, urettferdighet og tap av verdighet.

Diamanda Galás
Diamanda Galas.jpg
Født29. aug. 1955[1][2][3]Rediger på Wikidata (67 år)
San Diego[4]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Hun har arbeidet med mange avantgarde-komponister, blant andre Iannis Xenakis, Vinko Globokar og John Zorn.

Diamanda Galás er født og oppvokst i San Diego, California. Hennes foreldre var gresk-ortodokse.

DiskografiRediger

  • Litanies of Satan (1982) – kjent for «Wild Women with Steak Knives»
  • Faust. Eros. Tod (1982 ?) (live)
  • Diamanda Galas (1984) – også kalt Panoptikon og The Metalanguage Album
  • Saint of the Pit (1986)
  • The Divine Punishment (1986)
  • You Must Be Certain of the Devil (1988)
  • Masque of the Red Death (1989)
  • Plague Mass 1984 – End of the Epidemic) (1991) (live)
  • The Singer (1992)
  • Vena Cava (1993)
  • The Sporting Life (1994) – med John Paul Jones
  • Schrei X (1996) (live)
  • Malediction & Prayer (1998) (live)
  • La serpenta canta (2003)
  • Defixiones, Will and Testament (2003)
  • Guilty Guilty Guilty (2008)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Musicalics, Musicalics komponist-ID 90223[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6892h45, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 12. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ a b c David Wojnarowicz Knowledge Base, cs.nyu.edu[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger