Det medisinske selskap i Bergen

Det medisinske selskap i Bergen er Norges eldste medisinske forening og har historiske røtter tilbake til Bergens Lægeforening som ble stiftet i 1831 av den norske legen Christian Wisbech. Det er åpent for leger, medisinske studenter og turnuskandidater, samt andre med yrkesmessig, medisinsk tilknytning til helsetjenesten. Selskapet fungerer blant annet som et debattforum innen medisin og beslektede fagområder.

  • Den andre tirsdag i hver måned, kl. 19.30, arrangeres det kveldsmøter med foredrag og etterfølgende servering og sosialt samvær.
  • Den siste tirsdag i hver måned, med noe variasjon, kl. 12.00, arrangeres det formiddagsmøter med faglig og sosialt innhold.
  • Hver høst arrangeres det, i samarbeid med Medisinsk-historisk Selskap, en medlemsstur med medisinsk/historisk tema og innhold.
  • Andre tirsdag i oktober arrangeres den tradisjonsrike Armauer Hansen forelesningen med middag i Pleiestiftelsen for Spedalske.
  • Møteåret i DMSB avsluttes med det det tradisjonelle julemøtet som vanligvis avholdes i Pleiestiftelsen for Spedalske.
Det medisinske selskap i Bergen
Nettstedwww.dmsb.no (no)

Det er normalt et opphold i møtevirksomheten om sommeren. For nærmere angivelse av møteprogrammet henvises til programoversikten. Dersom ikke annet er angitt, arrangeres alle møter i Legenes Hus, Sofienlund, Kalfarveien 37.

Eksterne lenker rediger