Desierto de los Leones nasjonalpark

Desierto de los Leones nasjonalpark er en nasjonalpark vest i Mexicos føderale distrikt, i bydelene Cuajimalpa og Álvaro Obregón. Den befinner seg i fjellkjeden Sierra de las Cruces og dekker et areal på 1 529 hektar. Den er i dag et populært utfartssted for innbyggerne i Mexico by.

Karmelittklosteret i Desierto de los Leones
Desierto de los Leones nasjonalpark

Nasjonalparken ligger på en høyde av mellom 2 600 og 3 700 meter over havet,[1] noe som gir den et forholdsvis kaldt klima. Den består av bar- og eikeskog, og har en rekke raviner og fosser.

Desierto de los Leones er Mexicos eldste beskytta biosfæreområde. Det fikk status som skogsreservat i 1876 av president Sebastián Lerdo de Tejada for å ta vare på det friske drikkevannet den forsynte Mexico by med. 27. november 1917 fikk det status som nasjonalpark av president Venustiano Carranza.[1]

I nasjonalparken ligger det et gammelt karmelittkloster som blei oppført fra 1606 til 1611, og som fikk status som nasjonalmonument 16. mai 1937.

Navnet Desierto de los Leones betyr bokstavelig «Løveørkenen». I dette tilfellet henviser imidlertid ikke desierto til «ørken», men snarere til at området var ubebodd. Leones henviser heller ikke til dyret, men til de daværende eierne av området, familien León.

Referanser rediger

  1. ^ a b Desierto de los Leones (arkivert 28. juni 2008).

Eksterne lenker rediger