Den lutherske kirke i Norge

(Omdirigert fra «Den Lutherske Kirke i Norge»)

Den lutherske kirke i Norge er et kirkesamfunn som ble registrert høsten 2006. Kirken har en klassisk luthersk teologi som innebærer at den fastholder Bibelens ufeilbarlighet. Kirken har 5 prester i aktiv tjeneste, de fleste er tidligere prester i Den norske kirke.

Den lutherske kirke i Norge
HovedgrenDen evangelisk-lutherske kirke
Grunnlagt2006
Utgått fraDen norske kirke
LederBiskop er Torkild Masvie, kirkens råd ledes av Jorma Linkosuonio
LivssynLutheranisme
GeografiOslo, Lofoten/Svolvær, Ofoten/Gratangen, Lebesby, Vest-Finnmark/Kautokeino, Ålesund
LandNorge
MedlemskapInternational Lutheran Council
Nettstedlkn.no (no)

Messiaskirken i Oslo fungerer som domkirke. De øvrige menighetene er Den Lutherske Kirke i Lofoten (Svolvær), Den Lutherske Kirke i Ofoten/Sør Troms (Gratangen), Den Lutherske Kirke i Lebesby, Den Lutherske Kirke i Vest-Finnmark/Kautokeino og tospråklig Den Lutherske Kirke i Ålesund i Ålesund (norsk/latvisk). Kirken har rundt om i landet flere grupper som relaterer seg til nettpreknene fra Messiaskirken.

Kirken har et pastoropplæringsprogram AdFontes som er et supplerende opplegg til BA & MA teologistudie ved MF/Fjellhaug.

Kirken er medlem i International Lutheran Council og har kirkefellesskap med Den evangelisk-lutherske kirke i Latvia, Den evangelisk lutherske Ingermanlandske kirke i Russland, Den evangelisk lutherske kirke i Litauen, American Association of Lutheran Churches og Den lutherske Missouri-synoden i USA. I Norge står kirken nær Det Evangelisk Lutherske Kirkesamfunn foruten en del andre frie grupper som ikke er registrert som kirkesamfunn.

Kirkesamfunnet var i 2017 registrert med 84 medlemmer.[1]

Referanser rediger

  1. ^ «Den Lutherske Kirke I Norge». trussamfunn.fylkesmannen.no. Arkivert fra originalen 23. januar 2019. Besøkt 23. januar 2019. 

Eksterne lenker rediger