David Aleksander Sjølie

David Aleksander Sjølie
Født7. mai 1988Rediger på Wikidata (32 år)
KongsbergRediger på Wikidata
Utdannet ved Norges musikkhøgskoleRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker, komponist, jazzgitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentGitar
PlateselskapNorCD

David Aleksander Sjølie (født 7. mai 1988 i Oslo) er en norsk jazzgitarist, kjent fra band som Mopti.

KarriereRediger

Sjølie holder til i Oslo der han jobber som musiker, produsent og studioteknikker. Han studerte jazz og omprovisasjon på Norges musikkhøgskole (2013). Som utøvende musiker er han forankret i ulike musikalske tradisjoner som jazz, pop, country og rock, og spiller i band som Mopti,[1] Angus og Grandmas Grand. Han underviser i gitar i Oslo og har produsert en rekke album.

PrivatRediger

Han giftet seg 31. juli 2014 med vokalisten Anja Eline Skybakmoen.[trenger referanse]

DiskografiRediger

Med Bendik Baksaas Band
  • 2012: The Shape of Beats To Come (Dayladore Collective)[2]
  • 2013: 1991 (Aspén)
Med Ine Hoem
  • 2013: The Island (Impeller Recordings)
Med Mopti
Med Anja
  • 2014: We're The Houses (Øra Fonogram)
  • 2015: Echo (Triogram)[4]
Med Lise Hvoslef
  • 2014: Mapping the coincidence EP (Lise Hvoslef Records)
  • 2016: Just Being Part (Lise Hvoslef Records)
Med Sebastian Haugen-Markussen
  • 2017: Skarvesteinen (MJB)

ReferanserRediger

  1. ^ «Mopti Biography» (PDF). JazzINorge.no. Arkivert fra originalen (PDF) 27. september 2013. Besøkt 19. november 2015. 
  2. ^ Le, Quinn (19. november 2013). «Bendik Baksaas Band: En vennskapelig affære». Hissig.no. Arkivert fra originalen 20. november 2015. Besøkt 19. november 2015. 
  3. ^ Wicklund, Erling (17. september 2013). «MOPTI utfordrer – Logic Review» (norsk). NRK Jazz. Besøkt 19. november 2015. 
  4. ^ «David Aleksander Sjølie». Discography. Discogs. Besøkt 19. november 2015. 

Eksterne lenkerRediger