Daniel Gildenlöw

svensk musiker
Daniel Gildenlöw
Daniel Gildenlow.jpg
Daniel Gildenlöw under konsert med Pain of Salvation i Cairo.
Født5. juni 1973[1]Rediger på Wikidata (47 år)
Eskilstuna i Sverige
Beskjeftigelse Musiker, låtskriver, plateprodusent
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Medlem av Pain of SalvationRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock, Alternativ metal, Progressiv metal, progressiv rock
InstrumentVokal, gitar, bass, keyboard, trommer, orgel, piano, mandolin, lutt, balalaika, banjo, sampler, perkusjon, mandola
Aktive år1984–
PlateselskapInsideOut, Avalon, Century Media
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Pain of Salvation, Transatlantic
Tidligere band
The Flower Kings

Daniel Gildenlöw (født 5. juni 1973 i Eskilstuna) er en svensk musiker, låtskriver og plateprodusent. Han er mest kjent som multiinstrumentalist og vokalist for det svenske progressiv metal-bandet Pain of Salvation. Han er bandets hovedgitarist, låtskriver og hjernen bak bandets albumkonsepter. Han var fra 2002 til 2004 medlem av The Flower Kings. Gildenlöv er også fast turnémedlem av supergruppen Transatlantic.

DiskografiRediger

Pain of SalvationRediger

  • 1996 Hereafter (demo)
  • 1997 Entropia
  • 1998 One Hour by the Concrete Lake
  • 2000 The Perfect Element, part I
  • 2002 Remedy Lane
  • 2004 12:5
  • 2004 "BE"
  • 2005 "BE" Original Stage Production (konsert-DVD)
  • 2005 "BE" Original Stage Production (konsertalbum)
  • 2007 Scarsick
  • 2009 On the Two Deaths of Pain of Salvation (konsertalbum)
  • 2009 Ending Themes (konsert-DVD)
  • 2009 Linoleum (EP)
  • 2010 Road Salt One
  • 2011 Road Salt Two
  • 2017 In The Passing Light of Day

SoviacRediger

  • 2002 GMC Out in the Fields (gitar på «Don Chinos»)

The Flower KingsRediger

  • 2002 Unfold the Future (vokal)
  • 2003 Meet the Flower Kings (konsertalbum) (gitarer, keyboard, vokal, perkusjon)
  • 2004 Adam & Eve (gitarer, keyboard, vokal, perkusjon)
  • 2007 The Road Back Home (samlealbum) (vokal)

Crypt of KerberosRediger

  • 2005 The Macrodex of War (samlealbum)

Daniele LiveraniRediger

  • 200? Genius : A Rock Opera-Episode 1 – A Human Into a Dream World (vokal) som Twinspirit n.32
  • 2004 Genius : A Rock Opera-Episode 2 – In Search of the Little Prince (2004) (vokal) som Twinspirit n.32
  • 2007 Genius : A Rock Opera-Episode 3 – The Final Surprise (2007) (vokal) som Twinspirit n.32

AxamentaRediger

  • 2006 Ever-Arch-I-Tech-Ture (vokal, arrangement på «Threnody for an Endling»)

Spastic InkRediger

  • 2004 Ink Compatible (vokal)

TransatlanticRediger

Dream TheaterRediger

Hammer of the GodsRediger

  • 2006 Two Nights in North America (vokal)

AyreonRediger

  • 2007 01011001 (vokal)

EphratRediger

  • 2008 No Ones Words (vokal på «The Sum of Damage Done»)

For All We KnowRediger

  • 2011 For All We Know (vokal på «Keep Breathing»)

TristemaRediger

  • 2012 Dove Tutto È Possibile (vokal på «L'Assenza (Roses and Thorns)»)

Diverse aristerRediger

  • 2005 ProgAID – All around the World (vokal)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger