Cynic er et amerikansk progressiv rock-/metal-band som spiller en blanding av death metal[1], eksperimentell musikk, alternativ rock, heavy metal og jazz-fusion.

Bandet ble etablert i Miami Florida, men har base i Los Angeles California.

Bandets debutalbum Focus ble utgitt 14. september 1993, og oppfølgeralbumet Traced in Air kom 17. november 2008, utgitt på det franske plateselskapet Season of Mist. Siste utgivelsen er EP-en Re-Traced som ble utgitt 18. mai 2010.

MedlemmerRediger

Nåværende
  • Paul Masvidal – gitar, vokal, gitar synth (1987–1994, 2006–idag)
  • Sean Reinert – trommer (1987–1994, 2006–idag)
Tidligere
  • Sean Malone – bassgitar, chapman stick (1993–1994, 2008)
  • Jason Gobel – gitar (1988–1994)
  • Aruna Abrams – vokal, keyboard (1994–1996)
  • Tony Choy – bassgitar (1991–1993)
  • Chris Kringel – bassgitar (1993–1994, 2006–2007)
  • Tymon Kruidenier – gitar, gitar synth (2008–2010)
  • Tony Teegarden – keyboard, (1993–1994, 2006–2007)
  • Robin Zielhorst – bassgitar (2008–2010)
  • Mark Van Erp – bassgitar (1987–1989)
  • Russell Mofsky – gitar (1987)

DiskografiRediger

  • 1989: Reflections of a Dying World (demo)
  • 1993: Focus
  • 2008: Traced in Air
  • 2010: Re-Traced (EP)
  • 2011: Carbon-Based Anatomy
  • 2012: The Portal Tapes (samlealbum)

ReferanserRediger

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 4. september 2011. Besøkt 5. august 2011. 

Eksterne lenkerRediger